Fudbal

"Plavi" na ispitu zrelosti

"Plavi" na ispitu zrelosti
"Plavi" na ispitu zrelosti

Fudbaleri Željezničara u subotu igraju jednu od najvažnijih utakmica otkako je na kormilo stručnog štaba došao Slavko Petrović.

Protivnik je upravo klub iz kojeg je stigao iskusni strateg - Radnik.

Meč u Bijeljini će biti derbi 11. kola BHT Premijer lige i ovaj meč bi mogao da pokaže da li su "plavi" zaista izašli iz krize. U prethodna tri prvenstvena meča "Željo" nije bio uvjerljiv iako je upisao pobjedu nad Krupom 2:1 i Metalegeom 2:1, te remizirao sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

U dosadašnjim međusobnim duelima ova dva tima tradicija je na strani gostiju sa "Grbavice". Ipak, trenutno stanje na tabeli kaže da gosti ovoga puta neće lako doći do povoljnog rezultata protiv drugoplasiranog Radnika.

"Idemo u goste ekipi koja u posljednjih deset zvaničnih utakmica nema poraza, a mi u pet i sigurno bi taj podatak trebalo da privuče više gledalaca u Bijeljinu. Radnik je čvrst protivnik. Rekao sam svojim igračima da su najspremnija ekipa u ligi, koja ima jako dobru duel igru, tako da neće biti lako. Mislim da ako budemo izdržali 90 minuta, kao što smo igrali protiv Metalegea, da imamo realne šanse da uzmemo bodove. Očekujem od svojih igrača da dominiraju", rekao je Petrović i dodao:

"U Radniku znaju kako moji timovi igraju i mogu se pripremiti. Međutim, veća je prednost što ja znam njihove sve igrače u dušu."

Sa druge strane, domaćini su i ove sezone, pored promjene trenera, nastavili u uspješnom ritmu. Iza njih je i dobro obavljen posao u seriji teških utakmica, pa goste s "Grbavice" dočekuju umorni, ali bez pritiska.

"Poslije napornog rasporeda koji je iza nas, četiri prvenstvene utakmice i dve u Kupu RS i BiH, sledi meč koji je, slobodno ću reći, najteži izazov u ovom delu prvenstva. Ovaj raspored nas je poprilično iscrpeo, igrači su u svakoj utakmici pružali maksimum, kao nagradu za to imamo osvojen popriličan broj bodova i plasman u nastavak takmičenja u Kupu. Međutim, bodovna zaliha i dobri rezultati isto tako daju nam i određenu mirnoću i dozu samopouzdanja, što je i te kako korisno pred meč s ekipom kao što je Željezničar. Gosti zaslužuju respekt, ali ćemo učiniti sve da naš bodovni saldo u subotu dodatno uvećamo", kazao je Nebojša Milošević, trener Radnika.

Lideri i aktuelni šampioni BiH fudbaleri Zrinjskog u subotu gostuju na stadionu "Pirota" u Travniku, gdje domaće mečeve igra Metalege. Iako novajlije dosad nisu napravile rezultatski bum, Vinko Marinović, trener Mostaraca, neće dozvoliti opuštanje. Dres Metalegea trenutno nosi čak sedam bivših igrača Zrinjskog. Priliku da osvoji nove bodove imaće i Krupa, koja dočekuje Vitez, a s eventualna tri boda bi se zadržala u vrhu tabele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije