Fudbal

Pobjeda imperativ

Pobjeda imperativ
Pobjeda imperativ

Imperativ nam je pobjeda i prihvatamo ulogu favorita, rekao je Ajdin Redžić, fudbaler Borca, u susret subotnjem meču 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Slavije, koji se od 19.30 igra na Gradskom stadionu.

Banjalučani su u seriji od tri utakmice bez pobjede u prvenstvu, a tome treba dodati i remi sa Širokim Brijegom u polufinalu Kupa BiH pa Vlado Jagodić još nije došao do pobjede u trećem mandatu na klupi "crveno-plavih".

"Slavija je dobra i disciplinovana ekipa koja se odlikuje borbenom igrom i to se može očekivati i u ovom susretu. Međutim, nama su tri boda neophodna kako bismo ostali u vrhu", kazao je Redžić, koji je zahvaljujući igrama u dresu Borca pozvan u U-19 reprezentaciju BiH.

Vlado Jagodić, trener Banjalučana, kazao je da njegova ekipa mora mnogo bolje da igra nego u prethodnim mečevima, pogotovo u napadu, pošto je neefikasnost i dalje veliki problem. Borac je pod njegovim vođstvom u četiri meča postigao samo jedan pogodak, a primio dva.

"Žarko želimo pobjedu. Moramo postići ne jedan, nego dva gola više. Slavija će biti svježija i ne smijemo zaboraviti da su uvijek tvrd orah za nas", kazao je Jagodić, koji se osvrnuo na skraćivanje lige na 12 klubova:

"Još prije četiri godine sam govorio da je ovo jedino rješenje, a tada sam bio državni neprijatelj broj jedan. Mislim da bi čak i prvenstvo sa 10 klubova bilo bolje rješenje, ali u svakom slučaju pozdravljam ovu odluku."

Jagodić neće moći da računa na Miloša Žaravicu, koji ima rupturu mišića i mogao bi da se vrati tek za revanš meč polufinala Kupa BiH, dok je pod znakom pitanja nastup Petra Ilića.

Dragan Radović, trener Slavije, zna da se teško bodovima spasa može nadati u Banjaluci.

"Idemo pokušati nešto napraviti iako znamo da će biti veoma teško. O Borcu je bespotrebno trošiti riječi. Igraju odlično ovog proljeća, ali se nadamo da možemo napraviti iznenađenje", kaže Radović.

Zbog povreda u ekipi neće biti Milutin Ivanović, Vedad Šabanović i Nemanja Kartal, odnosno kartonirani Damir Rovčanin i Anel Salković.

"Našu šansu vidimo u umoru domaćina. Igraju na dva fronta. Imali su seriju od nekoliko napornih mečeva u Kupu i prvenstvu i mislim da to možemo iskoristiti na određeni način. Rasterećeni smo i pokušaćemo povučenijom igrom sačuvati mrežu i osvojiti barem bod", kazao je Radović.

Parovi:

Vitez - Željezničar 16 časova, Drina - Travnik 16.30, Zvijezda - Zrinjski 16.30, Mladost VO - Olimpic 16.30, Sloboda - Radnik 16.30, Velež - Široki Brijeg 16.30, Borac - Slavija 19.30. Sve utakmice igraju se u subotu. Meč Sarajevo - Čelik odigran u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije