Fudbal

Počinje "Football Friends" liga

Počinje "Football Friends" liga
Počinje "Football Friends" liga

Dječja "Football Friends" liga u fudbalu počinje sutra u Banjaluci i Bijeljini, dok će naredne sedmice početi mečevi u ostale tri regije (Doboj, Prijedor i Istočno Sarajevo).

Organizator takmičenja koje okuplja ogroman broj malih fudbalera i fudbalerki uzrasta od osam do 12 godina je Dječja fudbalska akademija iz Banjaluke, uz pomoć Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS i Fudbalskog saveza RS.

"Sve akcije koje okupljaju i usmjeravaju djecu i mlade u pravom smjeru Ministarstvo će podržati i pomoći. Ova liga nema zadatak samo da skloni djecu s ulice već i da stvorimo pedagoški i stručni pristup razvoja sporta, odnosno da stvorimo bazu za budućnost", rekao je Proko Dragosavljević, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

Iz FS RS kažu da će, takođe, uvijek biti uz ovakve akcije.

"Djeca u klubovima su zapostavljena i FS RS podržava škole fudbala i organizacije koje rade s omladinskim pogonima. Daćemo svaku vrstu logistike da budu još organizovanije, jer svi želimo da proizvedemo što više fudbalera koji će reprezentovati naše klubove i Republiku Srpsku, kako u BiH tako i u Evropi", kazao je Mile Kovačević, predsjednik FS RS.

Promotor "Football Friends" lige je srpski stručnjak Radomir Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije