Fudbal

Počinje "Turnir prijateljstva"

Počinje "Turnir  prijateljstva"
Počinje "Turnir prijateljstva"

Brojne fudbalske legende regiona posjetiće "Turnir prijateljstva" u Bijeljini, koji počinje danas, a na kome učestvuju mlađe kategorije timova iz regiona.

Savo Milošević, nekadašnji reprezentativac, jedan od organizatora i idejni tvorac turnira, rekao je da će takmičenje posjetiti nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić.

"Osim onih koji dolaze na turnir svake godine, kao što su Ivan Gudelj, Husref Musemić, Vladimir Petrović Pižon i Momčilo Vukotić, ovoga puta očekujemo dolazak Miodraga Belodedića. Takođe, trebalo bi da imamo i jednu zanimljivu golmansku trojku, Ranko Stojić iz Partizana, Marijan Vlak iz Dinama i Dika Stojanović iz Crvene zvezde. Naravno biće još fudbalera iz moje generacije, kao što su Ivan Tomić, Dragan Ćirić i Zoran Mirković. Biće najmanje pet gostiju dnevno, a to će sigurno svima biti interesantno", rekao je Milošević.

"Turnir prijateljstva" biće održan od danas do 29. maja. U Grupi A igraće Crvena zvezda, Zagreb, Željezničar i Budućnost Podgorica, a u Grupi B Partizan, Osijek, Sarajevo i Vardar. Dinamo Zagreb, Vojvodina, Velež i Olimpija takmičiće se u Grupi C, a Rijeka, OFK Beograd, Sloboda Tuzla i Sutjeska u Grupi D. Prva faza takmičenja sastoji se od tri kola, a pobjednici svake grupe plasiraće se u polufinale. Petak je na turniru slobodan dan, a polufinalni mečevi na programu su u subotu. Finale je zakazano za nedjelju. Evropska fudbalska federacija (UEFA) je prošle godine uvrstila ovo takmičenje u zvaničan kalendar mlađih kategorija, a od ove godine podršku je pružio i UNICEF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije