Fudbal

Počinje drugi dio priprema premijerligaša: Ekipe prešle u toplije krajeve

Počinje drugi dio priprema premijerligaša: Ekipe prešle u toplije krajeve
Počinje drugi dio priprema premijerligaša: Ekipe prešle u toplije krajeve

Nakon uvodnog zagrijavanja i tetiranja u svojim gradovima i rada na podizanju fizičke spreme, za većinu bh. premijerligaša sa novom radnom sedmicom počela je druga faza priprema, koju će mnogi iskoristiti za boravak u toplijim krajevima.

U Hercegovinu, odnosno Čitluk i Međugorje prošlog vikenda doputovali su fudbaleri tuzlanske Slobode, Sarajeva, Željezničara, ali i Zrinjskog. Strateg Tuzlaka Vlado Jagodić na put je poveo 25 igrača, a očekuje da će se vratiti sa 26, odnosno da će im se u međuvremenu pridružiti i posljednje pojačanje planirano za ovu zimu.

"Izbor putnika u Međugorje bio mi je olakšan zahvaljujući onima koji su minulih dana tražili ispisnice i trenirali po posebnom programu. To su Ivan Kostić i Ivan Fatić, te juniori Nermin Hajdarević i Dino Hodžić koji su odbili potpisati ugovore sa Slobodom i odstranjeni su s treninga. Konačan broj putnika ostao je 25 igrača i jedna prazna torba, koja će nadam se u Hercegovini pronaći vlasnika. Naime treba nam jedan ofanzivni veznjak kako bi smo složili tim", rekoa je Jagodić, čiji puleni u februaru udarni dio brušenja forme ipak neće obaviti u Antaliji nego u Ulcinju.

Ekipa sa Tušnja u Međugorju će 28. januara najvjerovatnije igrati protiv Brotnja, a 1. februar rezervisan je za ogled sa Veležom. Brotnjo će u ponedjeljak na stadionu "Bere" biti i prvi rival Sarajeva. Nakon minusa i snijega na "Koševu" četa Mehmeda Janjoša juče je na prvom treningu u Čitluku imala priliku raditi po sunčanem i toplom vremenu.

"Nakon 12 zaista napornih treninga u Sarajevu po veoma teškim vremenskim uslovima, preselili smo južnije gdje imamo idealne uslove. Situacija u ekipi je dobra. Imali smo par prehlada u timu, Almir Bekić je imao upalu pluća, međutim i on je krenuo na put sa nama. Povreda nema niko. Ima umora u mišićima, ali ništa dramatično. Kompletni smo, nadam se da i u nastavku pripreme neće biti većih problema i da ćemo prvo kolo protiv Viteza dočekati u top formi i krenuti sa osvajanjem bodova", kazao je Zijad Švrakić, pomoćni trener Sarajeva.

"Željo" će prvi test imati u Međugorju 28. januara protiv Čapljine, a još južnije, u Makarskoj zagrijavanje za nastavak sezone u BH. Telekom Premijer ligi nastavljaju fudbaleri Mladosti iz Doboj Kaknja. Predvođeni šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem na Jadranu će raditi do 1. februara. Planirano je da odigraju dva kontrolna susreta, protiv Imotskog i Dugopolja. Na pripreme su otputovala 23 igrača. Nakon Makarske, finalne pripreme Mladost će obaviti u Antaliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije