Fudbal

Podignuta treća optužnica protiv Mamića

Podignuta treća optužnica protiv  Mamića
Foto: N.N. | Podignuta treća optužnica protiv Mamića

Zdravko Mamić koji je u Međugorju potražio spas od hrvatskog pravosuđa koje ga je lani nepravosnažno osudilo na šest i pol godina zatvora, zaradio je još jednu, ukupno treću optužnicu.

Pred Županijskim sudom u Osijeku podiglo ju je Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu, a Mamića se tereti za zloupotrebu u privrednom poslovanju, piše Večernji list.

Mamića se prema optužnici tereti da je od 25. septembra 2002. do 8. marta 2007. u Zagrebu i Klagenfurtu (Austrija), i to od 25. septembra 2002. do 5. novembra 2002. kao član izvršnog odbora GNK Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu, podigao 2,2 miliona evra koje je zatim koristio za lične potrebe.

Optužen je da je naložio da se s računa kluba podigne 97.492 evra te prebaci na njegov austrijski račun. Tereti ga se i da je olično podigao 2,1 milion evra (u protuvrijednosti od oko 16 miliona kuna) u gotovini.

Takvim radnjama, tvrdi tužilaštvo klub je oštetio za ukupno 2,2 miliona evra, odnosno 16,7 miliona kuna.

Tužilaštvo u optužnici traži da mu se taj novac oduzme, a traže i da se ovaj postupak spoji s postupkom koji se protiv Mamića te još nekoliko osoba veće vodi pred sudom u Osijeku.

Riječ je tzv. slučaju Dinamo 2 u kojem ga se tereti za izvlačenje oko 25 miliona KM iz kluba. Ta optužnica još nije pravosnažna.

(NN/klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije