Fudbal

Podolski na Emiratima

Podolski na Emiratima
Podolski na Emiratima

Lukas Podolski, napadač Kelna, naredne sezone će nositi dres Arsenala i na "Emiratima" će se pridružiti saigraču iz reprezentacije Njemačke Peru Mertezakeru.

Prema navodima njemačkih medija, Arsenal i Keln su principijelno dogovorili transfer, koji će za nepunih 11 miliona funti biti obavljen po završetku sezone.

Podolski je za Njemačku tokom prethodnih sedam i po godina nastupio 95 puta i dao 43 gola. Bio je na svakom velikom takmičenju, počev od Evropskog prvenstva u Portugalu 2004. godine. Član Kelna je od 10. godine, ne računajući tri sezone koje je proveo u Bajernu (2006 - 2009). Ove sezone postigao je 16 pogodaka, ali se klub bori za opstanak u Bundes ligi.

Želeli su ga ruski premijerligaši Lokomotiva Moskva i Anži, međutim, popularni Poldi u startu je istakao da mu novac neće biti presudan i da želi u klub gdje će moći dalje da napreduje.

Arsen Venger, menadžer "tobdžija", će dovođenjem Podolskog možda uvjeriti Robina van Persija da se na "Emiratima" stvara tim koji će osvajati trofeje. Kapiten i najbolji strijelac "tobdžija" ima ugovor do 2013. i ovog ljeta će ili produžiti ugovor ili biti prodat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije