Fudbal

Pogledajte kojeg igrača Augzburga se plaši Drulović (VIDEO)

Pogledajte kojeg igrača Augzburga se plaši Drulović (VIDEO)
Pogledajte kojeg igrača Augzburga se plaši Drulović (VIDEO)

BEOGRAD - Fudbalere Partizana u četvrtak od 21.05 očekuje duel posljednjeg kola Lige Evrope protiv Augzburga, koji im može donijeti proljeće u u Evropi.

Trener crno-bijelih Ljubinko Drulović najavio je da će ekipa igrati na pobjedu protiv Nijemaca i tako potvrditi plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Crno-bijelima čak i poraz manji od dva gola razlike garantuje zimovanje u Evropi, kako bi ponovili uspjeh iz sezone 2004/05.

"Svesni smo značaja utakmice, možda najznačnije ove godine. Skoncentrisani smo i nadam se da ćemo nastaviti uspešan evropski put koji smo započeli. To bi bilo važno za Partizan i srpski fudbal, verujem da ćemo igrati na proleće u Evropi", rekao je Drulović na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Drulović je dodao da Partizan neće igrati bojažljivo jer želi novi evropski trijumf.

"Partizan će igrati organizovano i učinićemo sve da pobedimo. Gde god da igramo, kod kuće ili na strani, uvek idemo na tri boda. Verujem da ćemo svi biti zadovoljni. Maksimalno smo motivisani da zabeležimo uspeh", istakao je on.

Dodaje da najveća opasnost njegovom timu prijeti od Raula Bobadilje.

"Jeste kvalitetan igrač, nadam se da sutra neće imati svoj dan, ali da će naša odbrana odraditi dobar posao. Preuzimaćemo ga, ali ne preti opasnost samo od njega jer su jaki kao tim. Očekuje nas kvalitetna utakmica, bilo bi fantastično da ponovimo uspeh od pre 10 godina", rekao je Drulović i najavio da će Saša Ilić biti u startnoj postavi i pucati penal ukoliko ga bude bilo.

Kapiten crno-bijelih Saša Ilić ističe da ekipa ima veliku priliku, ali da neće biti lako.

"Niko nije očekivao da ćemo biti u ovoj situaciji, ali sada nam se pruža ta mogućnost. Nadam se da ćemo uz podršku navijača ostvariti san. Ne očekujem lak posao, igramo sa Nemcima koji uvek igraju do poslednjeg minuta. Međutim, nisu navikli na atmosferu na našem stadionu i na evropske utakmice, verujem da i njima neće biti lako", smatra on.

Prema njegovim riječima, rezultati u domaćem prvenstvu, i ako bi mu neko ponudio, mijenjao bi ih za evropske.

"Menjao bih drugo mesto za rezultate u Evropi. Partizan je bio dominantan u prvenstvu. Nekada se govorilo da titule u prvenstvu ne znače bez većih rezultata u Evropi, a sada se to promenilo", zaključio je Ilić.

Utakmica posljednjeg kola L grupe Lige Evrope između Partizana i Augzburga igra se sutra od 21.05 na stadionu u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije