Fudbal

Pogledajte spektakularni doček "vatrenih" na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Pogledajte spektakularni doček "vatrenih" na Trgu bana Jelačića u Zagrebu
Foto: Twitter | Pogledajte spektakularni doček "vatrenih" na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Nekoliko stotina hiljada navijača dočekalo je večeras srebrne fudbalere Hrvatske na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Fudbaleri su na Trg stigli u 20:50, prije čega su se vozili u otvorenom autobusu od zagrebačkog aerodroma do centralnog dijela grada.  Na aerodrom su sletjeli u 15:23.

Cijelom trasom su ih pratili oduševljeni navijači, kojih je ipak najviše bilo na centralnom zagrebačkom trgu. Od aerodroma do Trga "vatrene" je pratilo više od 550.000 ljudi.

 

Hvala Hrvatska

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Fudbaleri su sa oduševljenjem dočekani na Trgu a svaki od njih se kratko obratio okupljenima, uključujući i trenera Zlatka Dalića.

"Nemam riječi zahvalnosti da vam kažem što ste večeras uradili", rekao je Dalić na početku govora. "Igrali smo za sebe, svoje obitelji, za vas i cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH i sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih ne bi bilo ni šahovnice", rekao je Dalić na što je počelo skandiranje "Vukovar".

Svi u glas su pjevali poznate hrvatske pjesme, a fudbalerima se na bini pridružio i Marko Perković Tompson koji je otpjevao "Lijepa li si" i "Geni kameni". Osim njega, u muzičkom programu nastupila je klapa HRM-a "Sv. Juraj" otpjevavši budnice "Moja Domovino" i "Vivat Croatia”,  a Mladen Grdović "Nije u šoldima sve”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije