Fudbal

Policajce tukli pendrecima

Policajce tukli pendrecima
Policajce tukli pendrecima

Veliki derbi grčkog fudbala između Panatinaikosa i Olimpijakosa prekinut je u 81. minutu zbog divljanja navijača "zelenih".

Pristalice Panatinaikosa su tokom prvog poluvremena napale organe reda stolicama i komadima ograde, a nekolicini policajaca su iz ruku oteli i pendreke, koje su upotrijebili u borbi. Sudija je morao da prekine susret, a igrači su se vratili na teren nakon 45 minuta i nastavili utakmicu. Olimpijakos je poveo u 51. minutu pogotkom Djamela Abdouna, što je, naravno, bio povod domaćim huliganima da započnu s novim neredima. Zapalili su tribinu na nekoliko mjesta, zbog čega su pozvane i vatrogasne ekipe, a nakon nekoliko eksplozija u neposrednoj blizini terena, sudija Anastasio Kakos odlučio je da definitivno prekine utakmicu devet minuta prije kraja.

Uhapšeno je više od 100 huligana, a povrijeđeno je dvadesetak policajaca.

Grčki mediji spekulišu da će Olimpijakosu biti dodijeljena tri boda, samim tim titula će biti pred ekipom iz Pireja, a pojedini grčki listovi nagađaju i o mogućem izbacivanju Panatinaikosa u Drugu ligu, jer ovo nije prvi put da njegovi navijači naprave ovakve scene.

PAO je ove sezone bio u prilici da osvoji treću krunu od 1996. godine, ali porazima od PAOK-a i AEK-a, pa sada i od najljućih rivala, pao je na drugo mjesto. Klub je i u teškoj finansijskoj situaciji, kao i cijela grčka ekonomija, a najnoviji događaji, strahuju u "zelenom" dijelu Atene, udaljiće potencijalne ulagače.

Neredi i kazna klubu umanjili su šanse da Žesoualdo Fereira ostane na klupi nakon što mu ovog ljeta istekne postojeći ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije