Fudbal

Policija spriječila veće nerede

Policija spriječila veće nerede
Policija spriječila veće nerede

ISTOČNO SARAJEVO - Navijači Slavije i Sarajeva sukobili su se u Istočnom Sarajevu i izazvali petnaestominutni prekid utakmice BH Telecom Premijer lige između ova dva kluba pri rezultatu 2:2.

Incident se desio u 65. minutu, kada se grupa od oko dvadesetak pristalica gostiju, smještena na zapadnoj tribini, potukla sa simpatizerima domaće ekipe. Inače odlukom N/FS BiH gostujućim navijačima bio je zabranjen dolazak na sve mečeve 25. kola, ali su se mladići iz Sarajeva ipak oglušili i samoinicijativno došli na stadion. Na tribine su ušli u drugom poluvremenu, a samo zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije spriječeni su veći incidenti. Policija je vrlo brzo gostujuće huligane prisilno izvela sa stadiona, a glavni arbitar Ognjen Valjić odlučio je da prekinuti meč bude nastavljen.

Tačan razlog zbog kojeg je došlo do nemilih scena teško je procijeniti, a navodno su na tribinama u trenutku tuče bila prisutna i dva fudbalera Sarajeva Mehmed Alispahić i Mario Barić. Komšijski derbi Slavije i Sarajeva završen je rezultatom 3:2 za goste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije