Fudbal

Poraz mladih bh. fudbalera od SAD-a

Poraz mladih bh. fudbalera od SAD-a
Poraz mladih bh. fudbalera od SAD-a

TUZLA - Mlada fudbalska U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Tuzli u prijateljskom susretu poražena od olimpijske reprezentacije (U-23) Sjedinjenih Američkih Država sa 2:5 (0:2).

Golove za BiH postigli su Jelišić (64.) i Hodžić (72. - penal), dok su strijelci za reprezentaciju SAD-a bili Moris (8), Rodrigez (14), Joja (65. - penal), Ernandez (78.) i Alaše (86).

Mladi bh. fudbaleri su u prvoj provjeri pod vođstvom novog selektora Darka Nestorovića pretrpjeli težak poraz od olimpijske selekcije SAD-a. Uprkos dobroj predstavi, posebno u drugom poluvremenu kada su imali mnogo veći broj prilika od svojih protivnika, mladi bh. fudbaleri morali su se pomiriti s porazom od iskusnije i "starije" ekipe.

Za BiH su u meču protiv SAD-a nastupili: Pirić, Omerbašić, Miletić, Gojković, Merajić, Memija, Predragović, Sadiković, Radovac, Jelišić i Hodžić. U drugom poluvremenu u igru su ušli Mihojević, Rahmanović, Prevljak i Šatara.

Selektor Nestorović nakon utakmice je izjavio da je zadovoljan igrom bh. tima u napadu, što nije mogao da kaže za defanzivni red. Smatra da rezultat ne pokazuje realan odnos snaga na terenu.

"Previsok poraz s obzirom na to šta se dešavalo. Mi smo imali mnogo šansi, ali nismo poentirali. Zadnja linija odigrala je loše što je rezultiralo visokim porazom. No, ovo je prvo okupljanje, uvidjeli smo greške i nastojaćemo da ih otklonimo", kazao je Nestorović.

Narednu provjeru će mlada bh. reprezentacija imati 31. marta u Kaknju protiv Turske. Nestorović očekuje bolji rezultat.

"Nadam se boljoj partiji protiv Turske. Pokušaćemo da otklonimo greške u odbrani i pronaći adekvatna rješenja", kazao je selektor mladog bh. tima.

Susreti protiv SAD-a i Turske selektoru Nestoroviću će poslužiti kao provjera za nadolazeće kvalifikacije i prvi susret protiv Norveške u junu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije