Fudbal

Prazne tribine kao opomena

Prazne tribine kao opomena
Prazne tribine kao opomena

Navijači Milana ispunili su obećanje, pa je fudbalere njihovog tima i Kaljarija u subotu uveče dočekao gotovo prazan "San Siro".

Od početka 2015. godine "rosoneri" su upisali samo četiri pobjede, računajući i ovu posljednju protiv Kaljarija (3:1), pa su njihovi vjerni navijači razumljivo ogorčeni što njihovi miljenici nisu više među najboljima u Italiji, a posebno ne u Evropi. Najvatreniji navijači Milana, okupljeni u grupu "Curva Sud", najavili su da će bojkotovati duel sa Kaljarijem u okviru 28. kola italijanskog šampionata, što su i učinili. Prethodno su izdali saopštenje u kojem se kaže:

"Koliko puta smo se mi žrtvovali za Milan? Koliko puta smo sakupljali novac da bismo kupili novi dres, da bismo bili u mogućnosti da odemo na stadion, da bismo obnovili svoje sezonske ulaznice? Postoji jedna stvar koja nedostaje, nešto što svi mi želimo kao navijači Milana i ljubitelji ovih boja... A, to je jasnoća! Pozivamo sve koji su već kupili karte ili imali planove da dođu u Milano da ostanu, ako je moguće, ispred stadiona. Ako nije moguće, razumijemo, jer smo mi prvi putovali da bismo vidjeli svoju veliku ljubav, ali tražimo da ne ističete transparente i da se uzdržite od navijanja. Danas, više nego ikada, 'rosoneri' moraju da pokažu jedinstvo i da se postaraju da odgovorni ispune svoje obaveze. Ovo je posljednji apel tribine, kluba Milana i svih 'rosonera' predsjedniku, osobi koja može da razjasni i riješi situaciju, ili ćemo postati svjesni da ne postoji drugi način osim snažnog otpora. Zaista bismo željeli da znamo, kako ne bismo bili prevareni po ko zna koji put, koliko su tačne glasine o prodaji kluba ili jednog dijela?

Golove za tim Pipa Inzagija u duelu sa Kaljarijem postigli su Žeremi Menez u 21. i 78. minutu iz penala, u strijelce se upisao i Filip Mekses, dok je jedini pogodak za goste postigao Dijego Farijas početkom drugog poluvremena.

Rezultati 28. kola: Kjevo - Palermo 1:0, Milan - Kaljari 3:1, Empoli - Sasuolo 3:1, Juventus - Đenova ???. Sinoć su igrali: Lacio - Verona, Parma - Torino, Napoli - Atalanta, Sampdorija - Inter, Udineze - Fiorentina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije