Fudbal

Predsjednik Katanije platio opstanak kluba 500.000 evra

Predsjednik Katanije platio opstanak kluba 500.000 evra
Predsjednik Katanije platio opstanak kluba 500.000 evra

Predsjednik fudbalskog kluba Katanija Antonio Pulvirenti platio je 500.000 evra za namještanje pet utakmica kako bi njegov klub opstao u Seriji B.

Katanija je proteklu sezonu u Italiji završila na 15. mjestu, sa dva boda od pozicija koje su vodile u baraž za opstanak.

Klub je opstao zahvaljujući seriji od pet pobjeda u periodu od 29. marta i 24. aprila, a istražni organi su utvrdili su su namještene bar četiri utakmice, kao i remi 2. maja. Pulvirenti je za svaki namješten meč platio 100.000 evra.

Katanija je savladala Avelino 1:0, Vareze 3:0, Trapani 4:1, Latinu 2:1, te Ternanu 2:0, da bi potom remizirala sa Livornom 1:1, prenosi B92.

Glavni tužilac Đovani Salvi je tokom istrage rekao da je Pulvirenti priznao da je platio pet namještenih utakmica prošle sezone.

On je priznao da je bio u kontaktu sa "drugim stranama" kako bi namjestio utakmice te spasao klub od ispadanja, ali vjeruje da to nije uticalo na konačan ishod utakmice koje su pod istragom.

Pulvirenti je jedan od sedmorice uhapšenih od policije u Kataniji 23. juna, koji su optuženi za "prevaru u sportskom takmičenju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije