Fudbal

Prekinuta Skupština FK Partizan

Prekinuta Skupština FK Partizan
Prekinuta Skupština FK Partizan

Skupština FK Partizan na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsjednik prekinuta je poslije brojnih sukuoba u Zemunelu.

Skupština Partizana je trebalo da bira između Ivana Ćurkovića i Žarka Zečevića sa jedne strane i Nenada Bjekovića sa druge. Bjeković, koga prema nezvaničnim saznanjima podržava porodica Nedić, najavio je i mogućnost nereda ispred "Zemunela", a niz incidenata započeo je i prije 17 sati kada je trebalo da počne Skupština.

Kako javljaju reporteri B92, iako je najavljeno kašnjenje, Skupština je ustanovila kvorum i ubrzo je najavljeno glasanje. Predstavnici opozicije su protestovali, jer nisu svi članovi prisutni. To je bio znak za početak pravog haosa u sali, jer su se predstavnici aktuelne uprave "pravili Englezi" i "radili po proceduri", dok su sa druge strane stizali povici "sram vas bilo" i po koja uvreda.

Prvo se glasalo za radno predsjedništvo, ali je i tu bilo problema, pa je bilo diskusije o tome ko i kako zna da broji.

Na ćošku stola stajao je papir sa glasovima, oko koga su se okupili predstavnici obe strane, među kojima i Miloš Vazura. Aktuelni generalni direktor Partizana je u jednom trenutku "oteo" papir i otišao do mikrofona, odakle je pozvao obezbjeđenje da reaguje.

"Možete da izađete. Molim službu da odstrani sve koji prekidaju", rekao je Vazura.

On se zatim verbalno obračunao sa Đurićem.

"Ja sam onaj koji nije ostavio dug kao ti, molim, psuješ, udaljite ga", vikao je Vazura.

Zatim su se dovikivali Savo Milošević i Milorad Vučelić, a bivši napadač crno-bijelih je zatim razmijenio oštre riječi i sa Milanom Obućinom.

„Ovo je divljina šta ste uradili, divjaštvo. Da te nije sramota“, rekao je Savo Milošević Obućini koji je odogvorio: „Čim ste ušli, skočila su trojica.“

Nakon dobrih 50 minuta atmosfera u sali se barem malo primirila, pa se sa govornice članovi obraćaju okupljenima. Naravno, uz upadice prisutnih.

„Mogu da glasaju samo oni koji su fizički prisutni. Ja vas molim da počnemo legalno. Da onaj koji na kraju dobije predsednika ima pun pravni legitimitet“, rekao je Veljko Odalović.

Haos je trajao i u prostorijama crno-bijelih, ali i ispred kapije gdje su brojne novinarske ekipe gledale legitimisanje, ali i to kako neki članovi Skupštine ostaju zaključani.

Na ulazu centra stoje redari, koji legitimišu sve koji žele da uđu (među njima i Bjekov, a u okolnim ulicama su policajci, žandamerija, pa čak i jedna marica.

U upravnu zgradu su oko 16.30 stigli između ostalih bivši predsjednik Nenad Popović, Zoran Anđelković, Srđan Dragojević i Gordan Patrić, da bi desetak minuta kasnije stigla i prva kgrupa navijača, a za njima "opozicija", na čelu sa Nenadom Bjekovićem.

Scenama koje ne priliče izboru predsjednika jednog sportskog kluba začinili su i povici "zvaćemo policiju", nakon što je onemogućen ulaz u krug centra Dragoljubu Mijailoviću i Ostoji Mijailoviću, koji su članovi Skupštine, ali i kojima je suspendovano članstvo u Partizanu.

Ispred kapije su zatim ostali i Dušan Trbojević, Momčilo Vukotić, Savo Milošević, Ivica Kralj, ali su oni kasnije ipak ušli u zgradu.

Podsjetimo, Bjeković je u ponedeljak pisao ministru unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Nebojši Stefanoviću i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću jer je očekivao nerede pre Skupštine na kojoj se bira novi predsjednik kluba.

Bjeković će se u utorak "boriti" sa nekada bliskim saradnikom Ivanom Ćurkovićem za mjesto prvog čovjeka kluba iz Humske. Ćurković je od decembra na čelu Radne grupe, kada je podnio ostavku tadašnji predsednik Zoran Popović. Njemu će glavni saradnik biti Žarko Zečević, bivši generalni sekretar kluba koji je prihvatio njegovu ponudu za mesto potpredsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije