Fudbal

Preko "rudara" do tri boda

Preko "rudara" do tri boda
Preko "rudara" do tri boda

Fudbaleri Sarajeva, aktuelnog šampiona BiH, poslije pet kola BH Telecom Premijer lige imaju sedam bodova i nalaze se u sredini tabele. Stoga je jasno da ogled šestog kola protiv Rudar Prijedora na domaćem travnjaku dočekuju pod imperativom pobjede.

Naravno, toga su svjesni u stručnom štabu Sarajlija, te najavljuju da idu na trijumf. Rukovodstvo kluba je protekle sedmice izreklo kazne i opomene pojedincima, pa se nadaju da je to izazvalo pozitivan šok.

"Nakon svih dešavanja u klubu proteklih dana, velika su očekivanja od utakmice sa Rudar Prijedorom. Ne možemo računati na suspendovanog Samira Radovca, ali i povrijeđenog Harmonija Ikandea. Ostali igrači su spremni, a amosfera na treninzima je sve bolja. Stoga očekujem pobjedu", kaže Dženan Uščuplić, trener "bordo" tima, i nastavlja:

"Neće biti lako, jer Rudar je veoma nezgodan protivnik. Igraju dosta zatvoreno, a u napadu imaju Filipa Arežinu, koji ima kvalitet da riješi utakmicu. Međutim, uradićemo sve što je potrebno da dođemo do tri boda, čime bismo vratili mir u svlačionicu. Uvjeren sam da će momci imati pravi pristup i da će pobijediti."

Jedan od najzanimljivijih duela ove runde Premijer lige mogao bi biti ogled Širokog Brijega i Veleža. Oba sastava su pod pritiskom i prijeko im je potreban dobar rezultat, pa se može očekivati otvorena utakmica.

"U seriji smo loših rezultata, pa smo se doveli u veoma tešku situaciju. Međutim, šta da se radi, nema predaje. Idemo u Široki Brijeg s namjerom da odigramo najbolje što možemo, pa ćemo da vidimo šta će nam to donijeti. Bilo bi lijepo kada bismo izborili dobar rezultat, a onda se okrenuli reprezentativnoj pauzi kako bismo konsolidovali redove", rekao je Darko Maletić, kapiten "rođenih".

Široki je tri utakmice u nizu bez pobjede i jasno je da će na "Pecari" protiv Veleža tražiti pobjedu za ostanak u vrhu tabele.

"Velež je trenutno na mjestu koje mu kvalitetom ne pripada. Pristupićemo utakmici veoma ozbiljno, kao uostalom i prethodnim, bez obzira na to što su Mostarci na pretposljednjem mjestu. Moramo biti maksimalno koncentrisani i angažovani kako bi do izražaja došao naš kvalitet, a onda će doći i pobjeda", kaže Davor Mladina, trener Širokobriježana.

Parovi šestog kola: Subota od 17: Drina - Borac, Sloboda - Vitez. Nedjelja od 17: Mladost (DK) - Željezničar, Travnik - Slavija, Sarajevo - Rudar Prijedor, od 19: Široki Brijeg - Velež. Ponedjeljak od 17: Olimpic - Radnik. U petak su igrali Zrinjski - Čelik. 

 

1. Zrinjski         5          4          1          0          5:0       13

2. Sloboda       5          3          1          1          5:3       10

3. Š. Brijeg       5          2          2          1          9:5       8

4. Čelik            5          2          2          1          7:6       8

5. Slavija          5          2          2          1          6:5       8

6. Radnik         5          2          2          1          3:2       8

7. Sarajevo       5          2          1          2          9:5       7

8. Rudar           5          2          1          2          7:7       7

9. Željezničar    5          2          1          2          5:5       7

10. Travnik       5          2          0          3          5:6       6

11. Borac         5          1          3          1          4:5       6

12. Olimpic      5          1          2          2          5:6       5

13. Mladost      5          0          4          1          3:6       4

14. Vitez          5          1          1          3          3:8       4

15. Velež          5          0          3          2          3:5       3

16. Drina          5          1          0          4          6:11     3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije