Fudbal

FIFA vratila bodove Borcu

FIFA vratila bodove Borcu
FIFA vratila bodove Borcu

Disciplinska komisija FIFA drugostepenom odlukom vratila je tri boda FK Borac koja su mu oduzeta zbog neisplaćenih dugovanja na vrijeme prema nekadašnjem igraču Perici Stančeskom! Svjetska fudbalska federacija u četvrtak je poslala dopis na adresu kluba kojim je potvrdila ovu odluku.

Banjalučani su kažnjeni 8. oktobra, ali nakon više od mjesec dana borbe, čelnici "crveno-plavih" uspjeli su da dođu do cilja, a to je povratak bodova. Iako je to naizgled bila borba protiv vjetrenjača, čelnici kluba iz Platonove ulice uspjeli su u nečemu što mnogima nije pošlo za rukom, a to je da FIFA promijeni odluku. Sada se samo čeka sjednica Takmičarske komisije N/FS BiH koja će potvrditi odluku FIFA, a trebalo bi da bude održana u srijedu. Iz N/FS BiH su takođe potvrdili da su dobili odliku FIFA da bodovi budu vraćeni Borcu. Banjalučani trenutno imaju 21 bod, pa će nakon ove odluke imati 24.

"Uložili smo veliki napor kako bismo vratili bodove. Želim da zahvalim svim zaposlenima u klubu, N/FS BiH, koji nam je mnogo pomogao, kao i Kristini Farini, zamjeniku sekretara Disciplinske komisije FIFA, koja nam je pomogla u sakupljanju dokaznog materijala", rekao je Robert Zrilić, direktor Borca, koji je zatim nastavio:

"Savjetovali smo se sa ljudima u Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, Legiji i ono što je najvažnije, nismo se žalili na odluku FIFA nego na tehničke podatke i oni su to uvažili."

Zrilić je istakao da je klub do sada gubio mnoge sporove, ali da je sada došao kraj tome i da su se mnoge stvari promijenile u Borcu.

"U prošlosti je bilo mnogo propusta i sada želimo sve da ispravimo. Sada naplaćujemo i neke transfere koji su rađeni u inostranstvu i mnoge druge stvari su krenule na bolje. Isplatili smo dvije trećine dugovanja prema bivšim igračima i do 31. marta imamo rok da isplatimo sva dugovanja prema bivšim i sadašnjim igračima ili da napravimo reprograme", kazao je Zrilić i obradovao sve kojima je crveno-plava boja u krvi:

"Ukoliko na tabeli ostvarimo plasman u Evropu, možemo se nadati da ćemo riješiti sve potrebno kako bismo dobili licencu. Infrastruktura je jedan od problema i to ćemo riješiti u što skorije vrijeme".

Borac u subotu, od 16 časova, očekuje i meč 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojem će dočekati Velež. To je ujedno i posljednje kolo prvog dijela prvenstva.

"Siguran sam da će vraćanje tri boda biti dodatni stimulans za ekipu i najbitnije je da pobijedimo. Velež je neugodan protivnik i neće nam biti nimalo lako, a ujedno će i teren biti težak za igru", kazao je Vinko Marinović, trener Borca, koji u ovom meču neće moći da računa na "požutjele" Miloša Žeravicu i Ivana Kostića.

Avdukić poziva navijače

Jedan od najboljih igrača Borca golman Asmir Avdukić ističe da su svi veoma zadovoljni vraćanjem bodova, ali da to ne smije da uspava ekipu pred gostovanje Veleža.

"Moramo zalaganjem i borbenošću doći do pobjede i sa eventualna tri boda moramo dovesti Borac na mjesto koje i zaslužuje, a to je vrh tabele. Pozivam sve navijače da nam pomognu da dođemo do trijumfa", kazao je Avdukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije