Fudbal

"Prinčevi" nisu cicije

"Prinčevi" nisu cicije
"Prinčevi" nisu cicije

Sporting Intelligence je u godišnjem izvještaju objavio da prvak Francuske PSŽ troši najviše novca na plate igrača od svih sportskih kolektiva, što su čelnici "prinčeva" oštro demantovali.

Ovaj specijalizovani sportski sajt je objavio da fudbaleri PSŽ-a sedmično primaju 155.998 evra, što je najviše ne samo od fudbalskih klubova nego i od svih sportskih kolektiva. Bogati šeici, koji su vlasnici "prinčeva", nisu štedjeli pa je PSŽ prvi put na vrhu liste najplaćenijih ekipa. Međutim, ova informacija je naišla na demanti iz tabora novog starog prvaka Francuske.

"PSŽ nije na tronu najplaćenijih sportskih klubova svijeta. Upravo suprotno ljestvici koju je objavio Sporting Intelligence, naši fudbaleri primaju daleko manje plate i nisu ni među prvih pet na svijetu", tvrdi se u demantiju PSŽ-a, koji je objavljen na zvaničnom sajtu, gdje se navodi da su sedmična primanja nešto veća od 140.00 evra po fudbaleru.

Prema pisanju Sporting Intelligencea, drugi sportski klub koji izdvaja ogroman novac za plate fudbalera je sasvim očekivano Real Madrid. Fudbaleri "kraljevskog kluba" imaju prosječnu sedmičnu platu od 148.397 evra i ove sezone su prestigli ljutog rivala Barselonu, koja je zauzela četvrtu poziciju s prosječnom sedmičnom platom igrača od 138.835 evra. Za razliku od prošle sezone, Katalonci izdvajaju manje na plate, a trofeji samo dolaze. Već su osvojili Primeru, a plasirali su se i u finale Lige šampiona, gdje ih čeka Juventus, te finale Kupa kralja, gdje im je rival Atletik Bilbao.

Između dva španska velikana plasiran je Mančester Siti, koji je prošle godine držao prvu poziciju. Prosječna sedmična plata "građana" je 147.669 evra i drže lidersku poziciju u ovom segmentu kada je engleska Premijer liga u pitanju, ali nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka.

Da u vrhu nisu samo fudbalski klubovi, govori primjer Los Anđeles Dodžersa, koji se nalazi na visokom petom mjestu. Prosječna sedmična plata u ovoj bejzbol ekipi je 137.800 evra i ukoliko nastave ovim tempom uskoro bi mogli da preskoče i Katalonce.

U top 10 ekipa s najvećim primanjima nalaze se redom Mančester junajted, Bajern, Čelsi, Njujork Jenkis i Arsenal, koji takođe nimalo ne štede kada su plate igrača u pitanju. Ljetni transferi će sigurno donijeti novi poredak u ovom segmentu, a s obzirom na to da su iz Junajteda najavili veliki šoping vrlo vjerovatno će oni najviše napredovati. Jasno je da najviše troše fudbalski klubovi i među prvih 10 ih je čak osam.

Najveće sedmične plate u evrima

PSŽ     155.998

Real Madrid     148.397

Mančester Siti  147.669

Barselona         138.835

Los Anđeles Dodžers   137.800

Mančester junajted       137.783          

Bajern  131.560

Čelsi     117.172

Njujork Jenkis  114.762

Arsenal109.123         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije