Fudbal

Prodato oko 800 ulaznica

Prodato oko 800 ulaznica
Prodato oko 800 ulaznica

I da je Čelsi bio gost Borca pitanje je da li bi to probudilo Banjalučane da dođu na Gradski stadion, rekao je Draško Ilić, predsjednik Borca, nakon prijateljske utakmice protiv Vojvodine (1:4) koju je posmatralo oko 3.000 gledalaca.

Odmjeravanje dva bratska kluba organizovano je s namjerom da se kupovinom ulaznica (u prodaji ih je bilo 10.000) pomogne Borcu koji se nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Ilić je naveo da je prodato oko 800 karata, a prema nezvaničnim informacijama, klubu je nakon plaćanja troškova organizacije ostalo 2.500 KM.

Da li je loše vrijeme ili nešto drugo uzrokovalo slabu posjetu na Gradskom stadionu ostaje da se vidi. Na tribinama je bilo oko 3.000 ljudi, ali nisu svi imali ulaznicu.

"Bio je vrlo mali broj prodatih karata, pa smo otvorili kapije kako bi na tribine ušli svi oni koji su željeli da gledaju susret. Ovaj meč nije organizovan kako bi se zaradilo, nego da vidimo da li su Banjalučani spremni da podrže klub", izjavio je Ilić i zatim nastavio:

"Moram da istaknem da sam veoma razočaran posjetom, ali želim i da zahvalim svima koji su došli na stadion. Naši vjerni navijači su još jednom pokazali ljubav prema klubu i želim da im zahvalim. Banjaluka je u ponedjeljak morala da stane uz klub".

Utakmica je organizovana zajedničkom inicijativom navijača "crveno-plavih", popularnih "Lešinara", i čelnika kluba, a period prije utakmice protekao je u akciji "Borac - to smo svi", kojoj su se odazvali mnogi sportski kolektivi u gradu na Vrbasu, ali i vatrogasci, penzioneri, glumci, školarci...

Iz tabora "Lešinara" istakli su da su zadovoljni, ali i nezadovoljni posjetom.

"S obzirom na kišovito vrijeme zadovoljni smo brojem ljudi koji su bili na stadionu. Iskreno, očekivali smo pun 'zapad' i 'istok', ali smo svjesni da je loše vrijeme uticalo na posjetu", kazali su iz tabora "Lešinara".

Podršku Borcu dolaskom na utakmicu pružio je i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, koji je sjedio u svečanoj loži zajedno sa čelnicima kluba.

Da je loše vrijeme kumovalo slaboj posjeti smatra Vlado Jagodić, trener Borca, koji je zahvalio i Vojvodini na podršci.

"Vjerujem da je bilo bolje vrijeme da bi bilo mnogo više publike, a želim da zahvalim svima koji su došli. Želio bih zahvaliti Fudbalskom klubu Vojvodina na svemu što su učinili za Borac i uopšte sport Banjaluke ovim dolaskom po izuzetno teškom vremenu. Nažalost, to je bio najveći neprijatelj obje ekipe", izjavio je šef stručnog štaba Borca.

Zlatomir Zagorčić, trener Vojvodine, rekao je da mu je veoma žao zbog loših vremenskih prilika i istakao da je rezultat 4:1 možda malo previsok.

"Utakmica kao utakmica imala je prijateljski karakter. Uspeli smo da ostvarimo pobedu. Žao mi je što nismo malo više pomogli. Da je bilo malo lepše vreme pa da bude više publike... Cilj je bio da napunimo stadion, ali jednostavno vreme je bilo protiv nas", jasan je Zagorčić.

Rezultat je bio u drugom planu, ali treba istaći da su strijelci za "lale" bili Jovan Stojanović, Dragan Karanov, Slobodan Novaković i Luka Grgić, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Fedor Predragović. Obje ekipe su imale još nekoliko prilika za pogodak. Banjalučane do kraja sezone u BH Telecom Premijer ligi čeka još gostovanje Veležu, dok je prvenstvo Srbije završeno i Vojvodina je zauzela 4. mjesto, iza Partizana, Crvene zvezde i Čukaričkog.

Priznanje Subiću

Prije početka prijateljskog susreta Borac - Vojvodina nagradu za najboljeg igrača Borca u aktuelnoj sezoni u izboru veterana kluba iz Platonove ulice dobio je Aleksandar Subić. Borčev univerzalac je tokom cijele sezone bio jedan od najboljih igrača "crveno-plavih" i postigao je nekoliko veoma bitnih golova.

Čekaju licencu

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH biće održana sutra u Sarajevu. Na dnevnom redu naći će se žalbe klubova koji u prvostepenom postupku nisu dobili licencu za nastup u UEFA takmičenjima, odnosno Premijer ligi i Kupu BiH za narednu sezonu. Klubovi koji se nadaju dobijanju licence za bh. elitu su Borac, Čelik, Slavija, Zvijezda i Sloboda Tuzla. Uz nabrojane klubove, UEFA licencu nisu dobili još Travnik, Vitez i Mladost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije