Fudbal

Prosinečki brani Mesija

Prosinečki brani Mesija
Prosinečki brani Mesija

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je za portal Goal da najbolje partije nisu iza Lionela Mesija, napadača Barselone.

Mesi je u godišnjem izboru najboljeg igrača renomiranog portala Goal 50 zauzeo treće mjesto, iza Arjena Robena, igrača Bajerna, i Kristijana Ronalda napadača Real Madrida.

"Ne slažem se da je Ronaldo premašio Mesija. Šta bi bilo da je Mesijev udarac u finalu Mundijala završio u golu? U kom bi se smjeru onda priča odvijala", upitao je Prosinečki.

Fantastični Argentinac je četiri puta osvajao trofej namijenjen najboljem igraču svijeta, ali u posljednje vrijeme ima sve više problema sa zdravljem i povredama.

"Ne bih stavljao Mesija i Ronalda u istu rečenicu, jer su njih dvojica različiti tipovi igrača, a i igraju na različitim pozicijama", jasan je Prosinečki, koji je zatim nastavio:

"Ronaldo je stvarno fantastičan, ali ja pamtim boljeg Ronalda, Brazilca, onog s kojim sam imao priliku da igram."

Prosinečki je stekao svjetsku slavu kada je sa Crvenom zvezdom postao prvak Evrope 1991, dok je kasnije nastupao za Real iz Madrida i Barselonu. Takođe, bio je dio i reprezentacije Hrvatske s kojom je stigao do trećeg mjesta na Mundijalu u Francuskoj 1998. On je rekao da bi, kada bi mogao da bira, od igrača koji trenutno nastupaju igrao isključivo s Argentincem.

"Poslao bih mu nekoliko boljih pasova, od onih koji mu šalju Čavi i Inijesta", našalio se Prosinečki i zatim zaključio:

"Dobro, onda sigurno bolje od onih koje je dobijao od saigrača iz nacionalnog tima. Igrao bih i sa Luisom Suarezom, jer može mnogo toga da stvori sam. Paklen je igrač."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije