Fudbal

"Prosinečki neće nikud"

"Prosinečki neće nikud"
"Prosinečki neće nikud"

Priče da trener Crvene zvezde Robert Prosinečki odlazi u Viljareal poslije navodnog sukoba sa Vladanom Lukićem nisu istinite, tvrdi generalni sekretar "crveno-bijelih" Đorđe Stefanović.

"Mogu samo da vam kažem da takve priče nemaju apsolutno nikakvo uporište u stvarnosti. Kao prvo, Prosinečki i Lukić su dugogodišnji prijatelji, koji su sve vreme od barijevske generacije, kao i dan-danas u sjajnim odnosima. Radi se, dakle, o potpuno neosnovanim glasinama. Prosinečki je deo nas i on će tek da osvaja trofeje sa nama", rekao je Stefanović, koji tvrdi da postoje određeni strahovi:

"Zaista ne vidim šta se menja porazom od Vojvodine. Ova sezona je relativno uspešno završena. Osvojili smo Kup, ali smo pri tom selektovali odličnu ekipu, a Prosinečki je svakako jedan od glavnih tvoraca iste. Sada, kada je ekipa pokazala svoj potencijal, opravdala i potvrdila jasnu i dobru viziju Zvezde i našeg trenera, jasno je da postoje strahovi."

Generalni sekeretar ovogodišnjeg osvajača Kupa Srbije pokušao je da obrazloži i koji strahovi su u pitanju.

Prosinečki i Lukić su dugogodišnji prijatelji, koji su i dan-danas u sjajnim odnosima, kazao Stefanović

"Pre svega strah od sjajno selektovane ekipe i trenera sa vizijom, koji ima apsolutnu podršku za ono što radi. Ovakve spekulacije su samim tim krajnje neozbiljne i svakako protivne interesima Zvezde. Jasno je da novine žele tiraž, a takođe je jasno da ovo sve dolazi iz kuhinje uzrokovane strahovima", kazao je Stefanović.

Dok će prema tvrdnjama Stefanovića, Zvezda u narednu sezonu ući sa istim trenerom, vječitog rivala Partizan će u naredoj godini sa klupe voditi Vladimir Vermezović. Popularni Crni je zajedno s Ljubišom Tumbakoviće, novim sportskim direktorom, zakazao sastanke sa fudbalerima petostrukog uzastopnog prvaka Srbije.

Partizan se titulom oprostio od dosadašnjeg trenera Avrama Granta, a čini se da novi šef stručnog štaba ne želi da gubi vrijeme i zakazao je pojedinačne razgovore sa igračima. Biće to upoznavanje fudbalera prvaka sa novim trenerom i sportskim direktorom, ali se očekuje da već na tom sastanku budu izražena očekivanja od strane Vermezovića i Tumbakovića. Trener će prema najavama, u saglasnosti sa sportskim direktorom, iznijeti stavove koji se tiču želja da pojedini igrači odu ili ostanu. Isto tako, pojedini fudbaleri žele da odu i jasno će to staviti do znanja. Očekuje se da u toku ove nedjelje ovaj tandem iznese i želje pred Upravu kluba koje se tiču novih fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije