Fudbal

Put Austrije 13. jula

Put Austrije 13. jula
Put Austrije 13. jula

Udarni dio priprema za narednu sezonu, u kojoj trener Vlado Čapljić želi biti u gornjem dijelu premijerligaške tabele, fudbaleri Slavije odradiće u Austriji.

Prvih sedam dana brušenje forme u Istočnom Sarajevu proteklo je većinom u podizanju fizičke spreme, ali i početnom slaganju igračke križaljke. Za sada su zvanično ugovore potpisala tek dvojica novajlija Edin Dudo, nekadašnji fudbaler Sarajeva i Željezničara, te Feđa Dudić iz Travnika. Saradnju su obnovili Radosav Aleksić i Lazar Vidić, dok je na probi Marko Mijatović iz Srbije, koji će najvjerovatnije i ostati u Slaviji. Priliku da se nametne dobio je i Jovan Svitlica iz Orašja, dok Jurica Lendić iz Sloge Uskoplje/Donji Vakuf nije zadovoljio kriterije. Od juče je sa ekipom počeo trenirati i Branko Ojdanić, nekadašnji fudbaler Laktaša, a kada su u pitanju odlasci klub su napustili Žarko Karamatić, Džemal Sadiković, Predrag Pavlović, Jovan Vujanić, Ognjen Todorović i golman Igor Vuković. Još  je moguć i transfer Emira Zebe u Češku.

"Polako sklapamo igrački kadar i slažemo kockice. Još je rano reći da smo blizu kostura ekipe, ali imamo viziju kako bi to sve trebalo da izgleda i vjerujemo da ćemo to uspjeti i realizovati u predviđenom roku", kazao je Čapljić.

Prvi tim počeće se nazirati tek nakon prijateljskih utakmica, od kojih je prva u srijedu u Kiseljaku protiv Olimpica. Zatim će 8. jula Slavija odmjeriti snage sa Veležom na Bjelašnici i otputovati u Austriju.

"Pripreme teku dobro, a test utakmice su najbolja prilika da se uvjerimo u kvalitet svakog pojedinca i damo im priliku da se dokažu. Nastojaćemo zato organizovati što veći broj mečeva. U Austriji ćemo imati priliku igrati sa kvalitetnim, jakim rivalima i to će biti dio priprema na kojem ćemo iskristalisati prvih 11 za narednu sezonu u kojoj ćemo imati visoke ambicije", istakao je Čapljić.

Zdravstveni bilten je povoljan i jedino što u ovom trenutku stvara poteškoće su visoke temperature, te se treninzi odrađuju u ranim jutarnjim, odnosno kasnim poslijepodnevnim satima.

"Prilagođavamo se prilikama ili, bolje rečeno, vremenskim neprilikama. To je nešto na šta ne možemo uticati. Imaju sve ekipe poteškoća i ne samo sa vremenom, već i sa finansijama kadrom i slično. No, to nam ne treba i neće biti opravdanje. Moramo se truditi da odradimo posao maksimalno profesionalno", zaključio je Čapljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije