Fudbal

Puzigaća: Prevagu će donijeti mečevi sa direktnim konkurentima

Puzigaća: Prevagu će donijeti mečevi sa direktnim konkurentima
Puzigaća: Prevagu će donijeti mečevi sa direktnim konkurentima

Fudbaleri Sarajeva otputovali su juče na sedmodnevne pripreme u Hercegovinu, gdje će šef stručnog štaba Meho Kodro sa svojim saradnicima pokušati barem djelimično iskristalisati idealan tim za nastavak sezone.

U timu sa "Koševa" ne bježe od činjenice da su pod imperativom osvajanja titule, kao i odbrane trofeja u Kupu BiH.

"Uvjeren sam da ćemo kroz pripreme našu igru podići na jedan zavidan i odgovarajući nivo. Dolaskom novog trenera Mehe Kodre forsiramo pas igru i očito je da nam taj stil odgovara", kazao je fudbaler Sarajeva Bojan Puzigaća.

Prvi dio sezone završili su na drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka za Širokim Brijegom.

"Svi duboko vjerujemo da ćemo prednost za liderom uspjeti istopiti u potpunosti i na kraju prvi proći kroz cilj. Široki je veoma kvalitetan iako ne zaboravljamo ni Zrinjski i 'Želju', koji su nam za petama. Prevaga bi upravo mogla biti u utakmicama sa direktnim konkurentima, a mi smo u prednosti jer te mečeve na proljeće igramo kod kuće", smatra Puzigaća.

Kodro je pred polazak u Čitluk podvukao dobru atmosferu u svom taboru.

"Nakon uspješno završenih testiranja u Sarajevu, u narednih sedam dana smo u Hercegovini, gdje ćemo odraditi prvi dio priprema za proljetni dio sezone. Atmosfera među nama je sjajna i nadamo se dobrom vremenu, kako bismo zacrtani plan i program ispunili", kazao je Kodro.

Fudbaleri Sarajeva ostaju do 26. januara u Čitluku, a na pripreme, osim svih prvotimaca, krenula su i dva mlada igrača, polaznika Akademije FK Sarajevo i U 19 reprezentativci BiH, Nemanja Anđušić i Marko Mihojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije