Fudbal

Rambo: Nisam htio da platim da igram na Mundijalu!

Rambo: Nisam htio da platim da igram na Mundijalu!
Foto: FK Crvena zvezda | Rambo: Nisam htio da platim da igram na Mundijalu!

Nekadašnji srpski fudbaler, Dejan Rambo Petković, govorio je o čuvenoj situaciji kada mu je zatražen novac kako bi igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

Još krajem devedesetih godina se dosta govorilo o Dejanu Petkoviću Rambu i razlozima zbog kojih ne igra za reprezentaciju Jugoslavije, pa se čak moglo čuti da bi igrao za Brazil da već nije imao nekoliko nastupa za Jugoslaviju.

U razgovoru za brazilski "Globo Esporte", Rambo je govorio o čuvenoj urbanoj legendi, da mu je pred Mundijal 1998. godine u Francuskoj zatraženo da plati određenu svotu novca (150.000 njemačkih maraka) kako bi se našao na spisku putnika, što je on odbio.

"Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svjetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to prenio Paulu Karneiru (predsjedniku njegovog tadašnjeg kluba Vitorije) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam" rekao je Petković.

Voditelj programa je konstatovao:

"Nisi igrao na Svjetskom prvenstvu, ali si odbranio principe".

Za reprezentaciju je igrao šest puta, ali stalno je igrao u prijateljskim susretima. Prvih pet nastupa upisao je kao igrač Crvene zvezde. Posljednji nastup bio mu je baš protiv Brazila (1:1).

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije