Fudbal

Ramosu meč suspenzije zbog brutalnog starta u El Klasiku

Ramosu meč suspenzije zbog brutalnog starta u El Klasiku
Ramosu meč suspenzije zbog brutalnog starta u El Klasiku

Kapiten Real Madrida Serhio Ramos kažnjen je jednom utakmicom neigranja zbog crvenog kartona koji je zaradio u ‘El Klasiku’.

Real je na ‘Santjago Bernabeuu’ poražen od Barselone u nedjelju sa 3:2, a Ramos je isključen zbog brutalnog starta nad Lionelom Mesijem u 77. minutu.

U obrazloženju odluke disciplinske komisije španske Primere, navodi se da je defanzivac ‘Kraljevskog kluba’ upotrijebio “pretjeranu silu” i “udario protivnika”.

Međutim, u izvještaju sa utakmice nije navedeno da je Ramos aplaudirao prilikom izlaska sa terena, dok se on pravdao da je takav njegov gest bio upućen Žeraru Pikeu, sa kojim je nastavio pravi mali verbalni “rat”.

Čelnici španskog šampionata u ovoj situaciji drastično su primijenili dvostruke aršine jer je napadač Barselone Nejmar, koji je nedavno isključen u duelu sa Malagom, zaradio suspenziju od tri utakmice. Brazilac je tom prilikom dobio dva žuta kartona, a ne direktan crveni kao Ramos, ali mu je zbog aplauza prilikom izlaska dodijeljena mnogo ozbiljnija kazna. 

Propustio je najveći derbi na svijetu, dok će Ramos odsustvovati samo sa Realovog gostovanja u La Korunji, u srijedu od 21.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije