Fudbal

Ranijeri: Nikada nisam doživio nešto poput onog sa Lesterom

Ranijeri: Nikada nisam doživio nešto poput onog sa Lesterom
Ranijeri: Nikada nisam doživio nešto poput onog sa Lesterom

Klaudio Ranijeri mjesec i po dana nije želio govoriti o svom otkazu koji mu je uručila uprava Lestera, nakon što ga je odveo do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji.

Arhitekt jedne od najljepših fudbalskih bajki, Italijan Klaudio Ranijeri, po prvi put je progovorio o otkazu koji je dobio u februaru, manje od devet mjeseci nakon što je osvojio naslov prvaka Engleske sa Lesterom. Ranijeri od tada nije izlazio u javnost sa komentarima o tom otkazu, ali je njegovoj šutnji sad došao kraj.

"Kada razmišljam o Lesteru, prva stvar koja mi padne na pamet je veliko iznenađenje, ne toliko ljutnja. Puno toga sam prošao kroz svoju karijeru, ali nikada nisam doživio nešto slično. To je za mene bio šok. Ali, to je fudbal", rekao je Ranijeri za Gazzettu dello Sport.

Italijan nije htio ići u detalje oko svog otkaza, ali je nagovjestio da će to napraviti početkom aprila, kada će se vratiti u Englesku. Biće stručni analitičar utakmice Kristal Peles - Arsenal, koja je na rasporedu 10. aprila.

"Do tog dana ne želim više razgovarati o tome. Mislim da je prikladno da o tome govorim u Engleskoj, gdje se sve to i dogodilo", zaključio je Ranijeri, prenosi Nova TV.

Uprkos slabim šansama, Ranieri je nevjerovatno posložio i mentalno pripremio igrače Lestera, koji su na koncu jedne vrlo neobične sezone osvojili svoj prvi naslov prvaka Engleske. Ova sezona krenula je u sasvim drugom smjeru. Lester se našao u zoni ispadanja, izgubio je prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona i to je bilo dovoljno da ga Uprava otpusti.

Otkako je napustio klupu, Krejg Šekspir preuzeo je mjesto privremenog trenera. Nanizao je četiri pobjede, izveo je Lisice iz zone ispadanja, te je izbacio Sevilju iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Mnogi vjeruju da su pri kraju Ranijerijevog mandata igrači Leestera namjerno igrali loše i gubili utakmice kako bi simpatični Italijan dobio otkaz. Naravno, svi su to negirali, ali ostaje zanimljivo kako su magično proigrali njegovim odlaskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije