Fudbal

Ranijeri: U Lesteru nema mjesta za velike zvijezde

Ranijeri: U Lesteru nema mjesta za velike zvijezde
Ranijeri: U Lesteru nema mjesta za velike zvijezde

Trener engleskog šampiona Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da tokom ljetnog prelaznog roka neće dovoditi fudbalske zvijezde, uprkos tome što će njegova ekipa igrati u Ligi šampiona.

Lester je u ponedjeljak osvojio prvu šampionsku titulu u 132-ogodišnjoj klupskoj istoriji, pošto je njegov konkurent Totenhem odigrao 2:2 sa Čelsijem, pa dva kola prije kraja prvenstva zaostaje 7 bodova.

Lester je prošle sezone jedva opstao u Premijer ligi, a poslije osvajanja titule biće nosilac na žrijebu za Ligu šampiona sljedeće sezone.

Britanski mediji spekulišu da su za nekolicinu fudbalera Lestera zainteresovani brojni bogati evropski klubovi, ali su vlasnici novog šampiona Engleske najavili da će zadržati tim na okupu.

Ranijeri je izjavio da ne želi da dovede velike zvijezde u tim, pošto bi to poremetilo harmoniju i srušilo atmosferu u svlačionici.

"Ne želim velika imena, ne želim da 'srušim' svlačionicu, moji igrači su posebni. Želimo da kupimo dobre fudbalere ali oni koji dođu moraju da budu istog duha kao moji igrači", rekao je Ranijeri, prenijeli su britanski mediji.

Lesteru će šampionski pehar biti uručen u subotu poslije duela sa Evertonom, a u posljednjem kolu prvak Engleske igraće sa Čelsijem na "Stamford Bridžu", gdje je Ranijeri radio od 2000. do 2004. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije