Fudbal

Real bježi Barseloni

Real bježi Barseloni
Real bježi Barseloni

Osvajanjem Svjetskog klupskog prvenstva, Real Madrid je ponovo postao trofejniji klub od Barselone, koja je "kraljeve" prestigla za vrijeme ere Pepa Gvardiole.

Real je osvajanjem UEFA Superkupa u Velsu uspio da se izjednači sa Barselonom (78:78), a prvu šansu da povede propustio je porazom u španskom Superkupu od Atletiko Madrida. Ipak, titula u Maroku bila je 79. u istoriji Reala.

Ovo je, inače, četvrti trofej Reala u ovoj godini, dok Barselona "posti". Posljednje što su Katalonci osvojili je španski Superkup prije godinu i po i to takođe u duelu sa Atletiko Madridom.

U ovaj zbir od 81 trofeja ulaze Primera, koju je Real osvajao 32 puta, zatim 19 nacionalnih kupova, devet domaćih superkupova. Uz to, Real ima jedan Liga kup Španije. To su domaći trofeji. Kada su u pitanju međunarodni, Real ima 10 titula prvaka Evrope, po dva trofeja Kupa UEFA i Superkupa Evrope i četiri svjetske titule.

Na drugoj strani, Barselona je osvojila 22 nacionalne titule, čak 26 kupova, najviše u Španiji, 11 superkupova i dva Liga kupa u domovini. Katalonci su u Evropi osvojili četiri titule u Ligi šampiona, rekordna četiri Kupa pobjednika kupova, rekordna tri Kupa sajamskih gradova, što je preteča današnje Lige Evrope. Uz to imaju i četiri evropska superkupa i dvije svjetske titule.

Jasno, mrtva trka će biti nastavljena i narednih sezona, jer ovo su po mnogo čemu dva najtrofejnija i najpopularnija kluba ne samo u Španiji nego u cijelom svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije