Fudbal

Real gubi Ronalda

Real gubi Ronalda
Real gubi Ronalda

Pred slavnim Realom su burni dani jer nakon što je atmosfera bila naelektrisana informacijama da je njihova najveća zvijezda Kristijano Ronaldo spreman da pređe u Mančester, bilo Siti bilo Juanajted, stigao je neočekivani poraz na "Santijago Bernabeu" od Atletika (1:2), koji je samo odolio ulje na vatru.

Već se pričalo o Ronaldovim nesuglasicama s Upravom "kraljevskog kluba" zbog prodaje Anhela di Marije Junajtedu i odlaska Čabija Alonsa u Bajern iz Minhena, tako da je posljednja informacija da se Portugalcu ne sviđa trenutno stanje u timu i da je već spremio kofere.

Ronaldo, koji je u Madrid došao na ljeto 2009. godine s "Old Traforda" za tadašnjih rekordnih 80 miliona funti, želi bi da se vrati u Mančester junajted, ali je gradski rival Siti takođe opcija, piše "Sandej ekspres".

Izvor kaže da se Ronaldu dopada rad trenera "crvenih đavola" Luja van Gala, kao i da bi holandskom stručnjaku bilo više nego drago da vidi takvu zvijezdu u svom timu. Pošto Portugalac sljedećeg ljeta puni 30 godina, cijena za njegove usluge biće manja, ali se procjenjuje da bi 60 miliona funti bilo dovoljno za njegov transfer.

Siti je u prošlosti takođe pokušavao da vrati Ronalda u Premijer ligu, ali jedino što je sigurno, pišu svjetski mediji, je da će Portugalac veoma brzo napustiti klub, kojem je, dok je još bio dječak, sanjao da se priključi.

Nervoza u "kraljevskom klub" mogla se osjetiti i u subotu veče, na meču 3. kola Primere, još pogotov kad je sudija odsvirao kraj. Loše raspoloženje je dostiglo vrhunac kada su saznali da je njihov najveći rival Barselona i nakon 3. kola neporažena i s maksimalnim učinkom, dok Real od maksimalnih devet na svom kontu ima samo tri boda. Iako je trener "kraljeva" Karlo Anćeloti nakon meča kazao da nije zabrinut i da će njegov tim tek pokazati snagu, ljubitelji Reala su zabrinuti i nisu povjerovali u njegove riječi.

"Nemamo problem sa sistemom, već s intenzitetom u igri. Moramo da analiziramo zašto smo pali u drugom poluvremenu. Nismo krenuli dobro sezonu, ali ovo je tek početak i vjerujem da ćemo se popraviti", rekao je Anćeloti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije