Fudbal

Regoje: Nećemo se braniti

Regoje: Nećemo se braniti
Regoje: Nećemo se braniti

Hoće li se nastaviti tradicija nastupa Širokog Brijega na evropskoj pozornici ili će ih u tome spriječiti Olimpic i prvi put u svojoj istoriji osvojiti jedan trofej, odgovor će u srijedu naveče dati revanš utakmica finala Kupa BiH u Sarajevu.

Blaž Slišković, trener gostiju, vjeruje da njegov tim danas poslijepodne na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" može puno bolje od skromnih 1:1 ostvarenih prije sedam dana pred domaćom publikom na "Pecari".

"Bez obzira na prvu utakmicu, i dalje vjerujem da imamo i kvalitete i snage da ostvarimo dobar rezulat. Vjerujem da ćemo trofej Kupa BiH donijeti u Široki Brijeg i na taj način izaći u Evropu", kaže Slišković, koji u slučaju neuspjeha u Kupu igranje na međunarodnoj sceni može obezbijediti i eventualnom pobjedom u posljednjem kolu Premijer lige u hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog.  

"Imamo drugu šansu, ali o tome ne razmišljam. Volio bih da to bude kroz Kup, koji sada dočekujemo uz dosta povoljniji igrački kadar. Dosta igrača se oporavilo i psihički i fizički, među njima Dino Ćorić i Ivica Džidić. To nas je dodatno ohrabrilo, nadam se pozitivnom rezultatu, vjerujem u svoje momke i mislim da smo kvalitetniji od Olimpica", dodao je Slišković.

Iako minimalno, rezultat iz prvog susreta ipak je na strani "vukova". To daje razloga za opravdan optimizam Mirzi Varešanoviću, koji je jedan od samo dva trenera koji nisu dobili otkaz ove sezone.

"Kvalitetno se pripremamo i nadamo se najboljem. Glavne igrače smo odmarali u prošloj prvenstvenoj utakmici protiv Zrinjskog, te Široki dočekujemo odmorni, svježi i, naravno, motivisani. Očekujem pobjedu i osvajanje Kupa BiH. Nećemo se braniti bez obira na rezultat prvog meča, već odigrati hrabro", istakao je Varešanović.

Jedna od njegovih glavnih uzdanica je Bojan Regoje. Iskusni stoper vjeruje da sarajlije mogu napraviti istorijski podvig, ali opreza ne smije nedostajati.

"Formula za uspjeh je da odigramo svih 90 minuta na 'Koševu' kao prvih 45 na 'Pecari'. Imamo dobar rezultat uoči revanša, ali opuštanja ne smije biti. Očekujem tešku utakmicu, nećemo se braniti, jer to nije naš stil igre. Odigraćemo pametno, mudro, strpljivo i nadam se osvojiti Kup. Trudimo se da eliminišemo tremu i pritisak", istakao je Regoje.

Utakmica Olimpic - Široki Brijeg počinje u srijedu u 16.45. Glavni arbitar biće Ognjen Valjić iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije