Fudbal

Rekord Ronalda, remi Liverpula

Rekord Ronalda, remi Liverpula
Foto: Tanjug | Rekord Ronalda, remi Liverpula

U utorak je odigrano preostalih osam mečeva 1. kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H.

Najinteresantnije je bilo na "Enfildu", gdje su Liverpul i Sevilja u reprizi finala Lige Evrope iz 2016. godine podijelili bodove - 2:2.

Gosti iz Andaluzije poveli su u 5. minutu. Poslije odličnog centaršuta Eskudera sa lijeve strane Ben Jederu nije bilo teško da sa nekoliko metara loptu zakuca u mrežu.

Liverpul je izjednačio u 21. minutu. Strijelac Roberto Firmino poslije duge akcije "crvenih", odličnog ubacivanja i asistencije Alberta Morena, a 15 minuta kasnije "Enfild" je ponovo eksplodirao.

Egipćanin Muhamed Salah je šutirao sa 25 metara, lopta je zakačila jednog igrača Sevilje i prevarila gomlama za 2:1 za engleskog predstavnika.

Firmino je u 42. minutu imao priliku da duplira prednost svog tima, međutim, nije realizovao jedanaesterac. Sadio Mane je iznudio najtrožu kaznu, ali je Brazilac sa bijele tačke pogodio stativu.

Sevilja je u 72. minutu izjednačila. Gol je postigao Hoakin Koreja, a "crveni" su meč završili sa 10 igrača zbog isključenja Džoa Gomeza u posljednjim trenucima meča.

Duel na "Enfildu" obilježio je i povratak Filipea Kutinja, koji i pored velike želje ovog ljeta nije otišao u Barselonu. Brazilac je u igru ušao u 76. minutu.

Totenhem je na "Olimpijskom stadionu" savladao Borusiju Dortmunda sa 3:1. U prvih 15. minuta u Londonu su viđena čak tri gola. Totenhem je poveo preko Son Mina u 4. minutu, Andri Jarmolenko izjednačio u 11, a prednost Spursima vratio Hari Kejn u 15. minutu.

Isti igrač je u 60. minutu poslije duge akcije Spursa još jednom savladao Boja Vatermana za 3:1. Englezi su meč završili sa igračem manje jer je u sudisjkoj nadoknadi vremena zbog dva žuta kartona isključen Jan Vertongen.

Mančester Siti je deklasirao Fejenord u Roterdamu sa 4:0. Građani su u prvih deset minuta dva puta zatresli mrežu domaćina. "Građanima" je prednost u Roterdamu donio Džon Stouns preciznim udarcem glavom, a isti igrač je gotovo na identičan način u 63. minutu postigao svoj drugi gol za 4:0.

U međuvremenu u strijelce su se upisali Serhio Aguero poslije lijepe akcije engleskog tima i asistencije Kajla Vokera i Gabrijel Žezus koji je loptu samo ugurao u mrežu poslije šuta Bendžamina Mendija i odbrane Breda Džonsa. 

Real je protiv APOEL rutinski odradio posao - 3:0. Madriđani su poveli u 12. minutu kada je Geret Bejl loptu dodao Kristijanu Ronaldu, kome nije bilo teško da iskosa sa desne strane savlada čuvara mreže kiparskog prvaka. 

Madriđani su 72. put u nizu utakmicu završili sa postignutim golom i tako popravili klupski rekord. Posljednji put mreža rivala mirovala je u aprilu 2016. u duelu sa Mančester Sitijem.

U 50. minutu Ronaldo je iz jedanaesterca praktično osigurao pobjedu aktuelnog prvaka Evrope. Portugalac je postao rekorder Lige šampiona po broju postignutih golova sa bijele tačke. Ovaj protiv APOEL bio mu je dvanaesti i prestigao je Mesija (11).

Ronaldo je i najbolji strijelac u istoriji elitnog takmičenja sa 107 golova, 13 više od najboljeg igrača Barselone.

Najljepši trenutak utakmice, ipak, viđen je u 61. minutu kada je kapiten Reala Serhio Ramos makazicama povećao prednost Reala na 3:0. Istorijski prvi gol za njemačkog debitanta u elitnom takmičenju postigao je Šveđanin Emil Forsberg u 33. minutu. Radost domaćih navijača još se nije stišala, a Monako je izjednačio. Već u sljedećem napadu u šesnaestercu Lajpciga dobro se snašao Juri Tilemans, ljetošnje pojačanje Monaka iz Anderlehta za konačnih 1:1.

Maribor i Spartak su podijelili bodove - 1:1. Moskovljani su poveli u 59. minutu golom ruskog reprezentativca Aleksandara Samedova, koji je bio priseban poslije odbrane Jasmina Handanovića i odbijenu loptu je poslao u mrežu.

Slovenački šampion se nije predavao i Damjan Bohar je u 85. minutu lijepim udarcem iz srca šesnaesterca donio veliku radost domaćim navijačima.

Bešiktaš je iznenadio Porto i u gostima je pobijedio sa 3:1, uz autogol srpskog internacionalca Duška Tošića u 21. minutu, dok je Šahtjor upisao tri boda protiv Napolija.

Grupa E

Liverpul - Sevilja 2:2
Maribor - Spartak 1:1

Grupa F

Fejenord - Mančester Siti 0:4
Šahtjor - Napoli 2:1

Grupa G

Lajpcig - Monako 1:1
Porto - Bešiktaš 1:3

Grupa H

Real Madrid - APOEL 3:0
Totenhem - Borusija D. 3:1

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije