Fudbal

Rekord slavnog Španca odlazi u zaborav: Svilar ruši Kasiljasa

Rekord slavnog Španca odlazi u zaborav: Svilar ruši Kasiljasa
Foto: Ilustracija | Rekord slavnog Španca odlazi u zaborav: Svilar ruši Kasiljasa

Rekord fudbalske Lige šampiona star više od 18 godina mogao bi da ode u zaborav sutra ukoliko na golu Benfike bude Mile Svilar.

Iker Kasiljas je bio najmlađi golman u istoriji elitnog takmičenja, ali golman Benfike protiv Mančester junajteda bi mogao da ga prestigne jer je od Španca mlađi za dva mjeseca i četiri dana.

Jedan od najboljih golmana u istoriji fudbala je debitovao u Ligi šampiona 15. septembra 1999. u dresu Real Madrida sa 18 godina, tri mjeseca i 26 dana. Od tada nije bilo mlađeg golmana na terenima elitnog takmičenja, a sve bi moglo da se promijeni sutra. Svilar bi mogao da dobije šansu sa 18 godina, mjesec i 22 dana, pošto se od povrede još nije oporavio prvi čuvar mreže "orlova" Žulio Sezar. Svilar je inače član mlađih selekcija reprezentacija Belgije, ali se prethodnih dana aktivno spominje da bi uskoro mogao da zaigra za Srbiju.

Jedan od sutrašnjih derbija igra se u Londonu, gdje će Čelsi dočekati Romu u Grupi C. Menadžer "plavaca" Antonio Konte odlično poznaje Romu pošto je godinama trenirao Juventus, a s druge strane glavna prijetnja za gol domaćih će biti reprezentativac BiH Edin Džeko, koji je dugo nosio dres Mančester Sitija. U drugom meču ove grupe Karabag će dočekati Atletiko Madrid i gostima je prijeko potrebna pobjeda kako bi ostali u igri za plasman u osminu finala.

Pobjedu i tri boda će tražiti Juventus, koji na svom terenu dočekuje Sporting. "Stara dama" u ovaj meč ulazi nakon poraza u derbiju Serija A od Lacija.

"U posljednjih nekoliko godina uvijek smo znali da upalimo kad treba, a ide nam kao i prošle godine. Prije dvije sezone smo bili u goroj situaciji. Tim smo koji cilja da bude na pravom mjestu u martu. Treba da pronađemo ravnotežu, a za to nam je potrebno vrijeme. Imali smo dobar start sezone. Poraz od Lacija nije uticao na nas", istakao je Đorđo Kjelini, defanzivac prvaka Italije.

U drugom meču ove grupe sastaju se Barselona i Olimpijakos, a Katalonci će imati idelanu priliku da naprave još jedan korak ka prvom mjestu u Grupi D. Svi mečevi sutrašnjeg programa igraju se od 20.45, osim onog u Azerbejdžanu, gdje Karabag od 18 časova dočekuje Atletiko Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije