Fudbal

Remi Olimpika i Spartaka

Remi Olimpika i Spartaka
Remi Olimpika i Spartaka

SARAJEVO - Fudbaleri Olimpika i Spartaka iz Trnave remizirali su rezultatom 1:1, u prvom meču prvog pretkola Evropske lige koji se igrao na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u Sarajevu.

Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine iz prošle sezone Olimpik odlučno je ušao u meč koji je upisan u historiju kao prvi evropski nastup najmlađeg sarajevskog premijerligaša.
 
Ekipa s ''Otoke'' u prvom poluvremenu je bila dosta bolji protivnik od gostiju iz Trnave. Fudbaleri Olimpika uspješno su branili svoj gol, te brzom igrom dolazili u priliku da savladalu gostujućeg golmana Kneževića.
 
Borbenost tima koji s klupe predvodi Mirza Varešanović isplatila se već u 14. minutu, kada je Boris Pandža zatresao mrežu Slovaka i doveo Olimpik u vodstvo.
 
Osim Pandžinog gola, u prvom poluvremenu vrijedi spomenuti prečku koju je pogodio napadač Admir Raščić krajem prvog dijela utakmice.
 
Drugo poluvrijeme ponovo je donijelo dobru igru ''Vukova'', ali i Slovaci su igrali dosta bolje želeći da postignu gol koji bi im mnogo značio pred revanš u Trnavi.
 
Oba tima su imala nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka, a mreže su mirovale sve do 69. minuta, kada je u igru ušao igrač Spartaka Emir Halilović te iz prvog kontakta s loptom postigao gol za izjednačenje.
 
Olimpik je pokušavao doći do novog vodstva i samo četiri minuta kasnije nakon dobre akcije domaći igrači pogađaju stativu.
 
U narednim minutama gledaoci su mogli vidjeti nekoliko prilika s obje strane, međutim mreže su do kraja utakmice mirovale.
 
Pred sarajevskim timom je težak zadatak da za sedam dana u Trnavi ostvari rezultat koji bi mu donio plasman u drugo pretkolo Evropske lige.
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije