Fudbal

Remi Slobode i Zvijezde, Viteza i Borca, Zrinjskog i Sarajeva

Remi Slobode i Zvijezde, Viteza i Borca, Zrinjskog i Sarajeva
Remi Slobode i Zvijezde, Viteza i Borca, Zrinjskog i Sarajeva

U utakmicama 11. kola fudbalske Premijer lige BiH Olimpik je na Otoci savladao Drinu, a Radnik u Bijeljini ekipu Mladosti.

Susreti Sloboda - Zvijezda, Vitez - Borac i Zrinjski - Sarajevo završeni su neriješenim rezultatima.

Smriko je doveo Vitez u vođstvo u 19. minuti. Asistenciju je upisao Hećo. U finišu prvog dijela Borac je ostao sa 10 igrača na terenu, jer je drugi žuti karton dobio Radinović. U 51. minutu igrač gostiju Ilić je izjednačio na 1:1, javlja Klix.

Smajić je u 10. minuti pogodio za vođstvo Olimpika protiv Drine. U 42. minutu prednost Olimpika je udvostručio Muharemović, pa se na odmor otišlo uz prednost Vukova 2:0. U 47. minutu Muharemović je povisio na 3:0, a samo četiri minuta kasnije Rustemović je iz penala smanjio na 3:1. Dvije minute poslije, Muharemović je iz penala postigao svoj het-trik na današnjem susretu, a Olimpik je poveo 4:1. Za 5:1 u 84. minutu pogodio je Gojak, da bi Filipović u finišu susreta postavio konačnih 5:2.

Radnik je u 14. minutu došao u vođstvo, a strijelac je bio Obradović. Isti igrač je u 45. minutu pogodio za vodstvo domaćih 2:0. Na samom početku drugog dijela Radnik je došao do prednosti 3:0. U 68. minutu Komarčević je iz penala smanjio rezultat na 3:1, što je bio i konačan ishod ovog duela.

Utakmica na Tušnju protekla je u lošoj igri Slobode i Zvijezde, a susret je završen bez golova.

Najbolju priliku za vodstvo Zrinjski je protiv Sarajeva imao u 31. minutu, nakon što je Barić skrivio penal. Međutim, udarac Crnova odbranio je Bandović. Isti igrač se iskupio kada je u 37. minutu postigao gol iz igre i doveo Zrinjski u vođstvo.

Izjednačenje Sarajevu donio je Ševko Okić u 55. minutu.

Do kraja susreta obje ekipe su imale dobre prilike za postizanje gola, no rezultat se nije promijenio.

U nedjelju igraju:

  • Slavija - Travnik
  • Široki - Čelik
  • Željezničar - Velež

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije