Fudbal

Republika Srpska igrala neriješeno sa Udinezeom

Republika Srpska igrala neriješeno sa Udinezeom
Republika Srpska igrala neriješeno sa Udinezeom

Reprezentacija Republike Srpske do 23 godine igrala je sa kombinovanim timom Udinezea, člana italijanske Serije A, neriješeno, 1:1.

U prvom predstavljaju van granica Republike Srpske četa Branimira Tulića je pružila dobru i dopadljivu igru protiv omladinskog tima sa "Friulija", za koji je nastupilo i šest igrača prvog tima. Naši reprezentativci su zaprijetili u 10. minutu, kada je Vučić izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je zamalo bio neprecizan. Domaći su poveli u 36. minutu iz penala, a siguran sa 11 metara bio je Vutov. Prethodno je štoper Srpske Đajić u svom šesnaestercu oborio Prtajina, prenosi Glas Srpske.

U drugom dijelu meča, ulaskom Rastoke i Predragovića, igra selekcije Republike Srpske je dobila na agresivnosti. Ipak, prvi su ozbiljno zaprijetili domaćini u 50. minutu kada je poslije šuta tamnoputog Eteba stativa bila saveznik golmanu Lučiću. Četiri minuta kasnije Malbašić je dobro izveo korner, lopta se šetala po petercu Udinezea, ali niko od igrača Srpske nije uspio da je sprovede u mrežu. U 57. minutu Dujković je vrlo dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali se rezervista Perisan istakao dobrom odbranom. Inicijativa izabranika selektora Branimira Tulića urodila je plodom u 81. minutu. Predragović je oduzeo loptu na sredini terena i proigrao Vučića na lijevoj strani, a ovaj je odlično centrirao. Na drugoj stativi se našao Nikolić, koji je nogom sproveo loptu u mrežu za konačnih 1:1. U finišu susreta naša reprezentacija je pokušala da dođe do potpunog preokreta, ali su šutevi Mišana i Rastoke bili neprecizni.

"Domaćini su bili mnogo bolji u prvom dijelu susreta i zasluženo su došli do prednosti. U nastavku smo bili mnogo bolji i prava je šteta što jednu od šansi nismo uspjeli da krunišemo drugim pogotkom. Moram da budem zadovoljan, jer nas ovakav rezultat mora natjerati da u narednom periodu radimo još ozbiljnije", naglasio je selektor Republike Srpske Branimir Tulić.

UDINEZE  1 (1)

R. SRPSKA  1 (0)

Strijelac: 1:0 Vutov iz penala u 36, 1:1 Nikolić u 81. minutu.

Stadion: "Komunale" u Udinama.

Gledalaca: 150.

Sudija: Alesandro Lama (Italija).

UDINEZE: Meret (od 46. minuta Perisan), Bera (od 56. minuta  Borseta), Saita (od 56. minuta Bonilja), Mlinar, Kodromaz (od 66. minuta Bošković), Rikardi (od 69. minuta Pontiso), Alveš (od 46. minuta Hodža, od 88. minuta Jusig), Vutov (od 88. minuta Beco), Prtajin (od 88. minuta Perfeto), Etebo, Telan. Trener: Luka Matiuzi.

REPUBLIKA SRPSKA: Lučić (od 89. minuta Govedarica), Sladojević (od 86. minuta Kondić), Radović (od 46. minuta Rastoka), Dujković, Pekija (od 82. minuta Kremenović), Đajić, Malbašić (od 71. minuta Ćosović), Đurić (od 66. minuta Nikolić), Vučić (od 86. minuta Jandrić), Vasić (od 46. minuta Predragović), Mišan. Selektor: Branimir Tulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije