Fudbal

Roben: Mislio sam da će nas napasti

Roben: Mislio sam da će nas napasti
Roben: Mislio sam da će nas napasti

Iskreno, očekivao sam više od Real Madrida, rekao je Arjen Roben, vezista Bajerna, nakon poraza (0:1) na "Santiago Bernabeu" u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Bavarci su na putu ka odbrani trofeja poraženi u Madridu, ali će pred svojim navijačima u utorak (29. aprila) imati šansu da nadoknade minus od jednog gola i izvade vizu za Lisabon. Jedini pogodak na meču postigao je Karim Benzema u 19. minutu meča. Jedini i drugi do kraja susreta imali su šanse, ali su mreže mirovale.

"Očigledno je da rezultat nije dobar za nas, ali smo puni samopouzdanja pred revanš. Uvjereni smo da ćemo proći. Mislio sam da će Real sa igračima koje imaju da istrče i zalete se na naš gol, da nas napadnu, a ispostavilo se da su se povukli i dozvolili nam da kontrolišemo igru sve vrijeme", izjavio je Roben, koji je istakao da je njegov tim dominirao i bio bolji rival u Madridu.

Pep Gvardiola, trener aktuelnog prvaka Evrope i Njemačke, veliki je optimista pred revanš na "Alijanc areni", jer smatra da meč u Madridu nije maksimum njegove ekipe.

"Moj optimizam je još veći nakon ovog meča. Htjeli smo da imamo veliki posjed lopte od prvog minuta i da imamo brzu transformaciju iz odbrane u napad. Tražim od njih da uzmu loptu, jer je to valjda razlog zbog kojeg su fudbaleri. I dalje mislim da možemo da ubacimo u brzinu ili dve 'gore' u revanšu i da ubrzamo igru. Ponosan sam na svoj tim, momci su pokazali snagu i umijeće protiv jednog od najvećih timova svijeta", kazao je Španac.

Tomas Miler, fudbaler Bajerna, rekao je da će njegovoj ekipi biti veoma teško da se oporavi od ovog poraza, ali i da je pitanje finaliste daleko od riješenog.

"Veliki je zadatak pred nama u revanšu. Biće veoma teško. Bili smo blizu izjednačenja u nekoliko navrata, ali to nismo učinili. Potrudićemo se da to uradimo na domaćem terenu naredne nedjelje", rekao je Miler, koji je zatim nastavio:

"Mislim da je Real pokazao veliko poštovanje prema nama. Zamislite, oni su igrali na svom terenu i postavili su skoro sve igrače na 40 metara od svog gola".

Nakon povrede, u ovom meču se u tim "kraljevskog kluba" vratio Kristijano Ronaldo, koji je propustio nekoliko sjajnih prilika da matira Manuela Nojera.

"Plašio sam se, jer mi je to bila prva utakmica nakon tri nedjelje pauziranja. Neki ljudi su željeli da igram, a neki nisu. Osjećam se dobro i biću spreman za narednih nekoliko okršaja koji slijede. Ukoliko postignemo gol u Minhenu mislim da će Bajernu biti teško da se izbori za finale", rekao je Ronaldo.

Jedan od junaka utakmice u Madridu bio je Iker Kasiljas, koji je u finišu meča spasio Real, ali bez obzira na to neće dobiti povjerenje trenera Karla Anćelotija u Primeri.

"Dijego Lopez će nastaviti da brani u Primeri", kratko je kazao Anćeloti i zaključio:

"Dobro smo se branili i to protiv tima koji insistira na posjedu lopte. Bez Gareta Bejla i sa nedovoljno spremnim Ronaldom nije bilo lako, ali sam ipak zadovoljan prikazanim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije