Fudbal

Roberto Karlos trenersku karijeru želi nastaviti u Australiji

Roberto Karlos trenersku karijeru želi nastaviti u Australiji
Roberto Karlos trenersku karijeru želi nastaviti u Australiji

Bivši brazilski fudbalski as Roberto Karlos trenersku karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Australiji.

Niželigaški klub South Melbourne saopštio je kako je postigao dogovor sa Karlosom i da će Brazilac preuzeti klub ukoliko Fudbalski savez Australije u okviru proširenja A Lige sa deset na 12 klubova prihvati zahtjev tog tima za promicanje u elitni rang takmičenja.

A Liga je najviši rang fudbalskog takmičenja i jedina profesionalna liga na području cijele Australije i Novog Zelanda, dok su niže lige regionalnog karaktera.

Liga je formirana prije 12 godina i trenutno broji deset klubova, a Fudbalski savez te zemlje je najavio da će uvrstiti još dva kluba u sezoni 2018./2019.

Tako bi i 44-godišnji Karlos trebao sjesti na klupu South Melbournea koji ima najveće izglede da bude jedan od dva promaknuta kluba.

U bogatoj igračkoj karijeri Karlos je nosio dresove Real Madrida, Intera i Fenerbahcea, a sa reprezentacijom Brazila je osvajao i Svjetsko prvenstvo. Kao trener je vodio turske superligaše Sivasspor i Akhisar Belediyespor i posljednji angažman kao trener je imao u indijskom klubu Delhi Dynamos.

Trenutno vrši funkciju tehničkog saradnika u upravi madridskog Reala, a tvrdi da mu je san da jednog dana sa klupe vodi taj klub u kojem je i stekao najveću igračku slavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije