Fudbal

Rođeni jure gol za istoriju

Rođeni jure gol za istoriju
Rođeni jure gol za istoriju

MOSTAR - Velež će na svom terenu juriti gol zaostatka iz prve utakmice polufinala Kupa BiH sa Širokim Brijegom i ukoliko u tome uspije, ostvariće najeveći uspjeh u poslijeratnoj istoriji.

"Rođeni", koji u svojoj kolekciji imaju pehar Kupa maršala Tita, u novijim stranicama kalendara do sada su većinom bili dosta neuspješni, kako u najmasovnijem takmičenju tako i u prvenstvu, a između ostalog su i ispadali iz elitnog razreda bh. fudbala. Ove sezone, predvođeni Mirzom Varešanovićem, vratili su barem dio stare slave. Bez poraza su u proljetnom dijelu premijerligaške sezone, a u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa na "Pecari", iako su poraženi rezultatom 0:1, pružili su dobru partiju.

"Još u prvoj utakmici mogli smo riješiti mnmogo toga. Nažalost, nismo to iskoristili, ali sam siguran da pred domaćom publikom možemo stići zaostatak i ostvariti istorijski uspjeh. Imamo aktivan rezultat, snagu i kvalitet za finale", smatra Varešanović, koji neće moći računati na Anela Hebibovića.

Trener Širokog Marijan Bloudek najavljuje otvorenu igru: "Uz sve poštovanje prema Veležu, mi ćemo i na njihovom terenu igrati na pobjedu. Izlazak na evropsku pozornicu veliki je motiv i izazov za obje ekipe, ali Široki ima prednost od 1:0, što je u ovakvim situacijama zavidna prednost. Očekujem kvalitetan i atratktivan meč, u kojem moja ekipa neće taktizirati nego će igrati punim kapacitetom. Nametnućemo svoju igru i iskazati kvalitetu u skladu s renomeom koji posjedujemo, te se plasirati u finale Kupa", najavio je Bloudek.

Susret sa Mostarcima propustiće "kartonirani" Dino Ćorić, povrijeđeni Ivica Džidić i Mladen Jurčević, te Goran Zakarić i Džefton zbog bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije