Fudbal

Ronaldinjo na pragu Boke

Ronaldinjo na pragu Boke
Ronaldinjo na pragu Boke

Atletiko Mineiro i Ronaldinjo rastali su se poslije trijumfa u Superkupu Južne Amerike, u kojem je klub iz Belo Horizontea pobijedio Lanus, a sada je ovaj igrač na pragu prelaska u Boka Juniors.

"Galo će zauvijek biti u mom srcu", napisao je Ronaldinjo na Twitteru poslije sporazumnog raskida ugovora s klubom koji je odveo do titule u Kopa Libertadores.

Mediji navode da će naredna stanica nekada najboljeg igrača svijeta biti Boka Juniors i da bi tamo trebalo da preuzme broj 10, koji su nosili Dijego Maradona i Huan Ramon Rikelme, čija imena navijači ovog argentinskog kluba izgovaraju pred spavanje i kada se probude.

S obzirom na fudbalski rivalitet Brazila i Argentine, na rivalitet koji imaju najjači klubovi iz ove dvije zemlje kada se susreću u Kopa Libertadoresu, ovo bi zaista bio senzacionalan transfer. Davnih šezdesetih godina prošlog vijeka trojica Brazilaca, Paulo Valentim, Almir Pernambukinjo i Orlando, ostavili su trag igrajući za Boka Juniors, a njihovim stopama bi mogao i bivši fudbaler Barselone. Trenuntno, u prvom timu najpopularnijeg argentinskog kluba igra samo jedan stranac i to Čileanac Hoze Pedro Fuenzalida.

"Ronaldinjo će igrati do 42. godine! Danas će otkriti gdje će nastaviti karijeru", rekao je Ronaldinjov brat i agent od početka karijere Roberto de Asis.

Ronaldinjo ima 34 godine i u Brazil se vratio 2011. godine kao igrač Flamenga. Poslije jedne sezone u crveno-crnom dresu, otišao je u Atletiko. Prije toga, jedan od najboljih driblera svih vremena igrao je za Milan, Barselonu, PSŽ, dok je karijeru počeo u Gremiju iz Porto Alegrea. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola. S "kariokama" je 2002. postao prvak svijeta na prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. Osim Boke, za njegove usluge interesuje se Fluminenze i Stouk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije