Fudbal

Ronaldinjo našao novi posao

Ronaldinjo našao novi posao
Foto: N.N. | Ronaldinjo našao novi posao

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Ronaldinjo zaplovio je u političke vode.

Bivša zvijezda PSŽ-a, Barselone i Milana pridružila se Brazilskoj republikanskoj stranci.

Ove godine se održavaju izbori, ali Ronaldinjo, kao i njegova stranka još nisu odlučili hoće li on u izbore ući kao predsjednik stranke ili njegov zamjenik.

Sjajni Brazilac bio je na jednoj svečanoj ceremoniji u glavnom gradu Brazila, Braziliji, gdje se nalazio i predsjednik Brazilske republikanske stranke, Eduardo Lopes.

“Ne mogu gledati Ronaldinja a da se ne sjetim onog gola koji je zabio protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. To je bila jedinstvena prilika, posljednja šansa na utakmici, a taj čovjek je zabio takav gol”, rekao je Lopes.

Brazil je tu utakmicu pobijedio 2-1 zahvaljujući golovima Rivalda i Ronaldinja, koji je kasnije u toj utakmici zaradio crveni karton.

Saradnik Ronaldinjove stranke Selso Rusomano potvrdio je kako je Ronaldinjo postao član njihove stranke.

“Ronaldinjo ima sjajno iskustvo u sportu, a sada će braniti boje naše stranke. On je veliko ime, napravio je puno toga za sport, a nadamo se da će takav biti i u politici. Pričaćemo s njim da odlučimo hoće li biti predsjednik stranke ili njegov zamjenik”, rekao je Rusomano.

Ronaldinjo je otišao u penziju u januaru ove godine, a iza sebe je ostavio brojne uspjehe. Svoje najbolje godine odigrao je u Barseloni s kojom je dva puta osvajao prvenstvo Španije i španski Superkup, te isto toliko puta Zlatnu loptu. Takođe je osvojio Ligu šampiona u sezoni 2005./2006.

S reprezentacijom Brazila osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. godine, kao i Kup konfederacija 2005. godine.

Povodom ovih događaja i sam Ronaldinjo je dao svoju izjavu.

“Sretan sam što sam u mogućnosti da učestvujem u projektu koji će poboljšati našu zemlju tako što ćemo postati moderniji, te više pažnje davati radosti i zdravlju za sve ljude u Brazilu”, rekao je popularni Dinjo.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije