Fudbal

Ronaldo: Simeone radi stvari koje ne volim

Ronaldo: Simeone radi stvari koje ne volim
Ronaldo: Simeone radi stvari koje ne volim

Nekada sjajni brazilski reprezentativac Ronaldo tokom svoje fenomenalne igračke karijere imao je priliku da u njenim različitim periodima igra sa Dijegom Simeoneom i Zinedinom Zidanom, koji će večeras sa klupe voditi madridske rivale Atletiko i Real u finalu Lige šampiona. "Il Fenomeno" naglašava da mu se ne sviđaju neke stvari koje Simeone primjenjuje u svom timu, ali da mu isto tako niko ne može osporiti da radi sjajan posao.

"Znao sam da će Simeone otići u trenerski posao, jer je uvijek pokazivao interes za taktiku i timsku dinamiku. Međutim, nikada ne bih rekao da će Zidan postati trener. Ipak, moram reći da je napravio tim koji igra bolje nego ranije i pokazao je da je sposoban da bude trener", priča Ronaldo za španske medije.

Jedan od najboljih brazilskih fudbalera svih vremena je pun hvale za Atletiko, koji postiže sjajne rezutlate, ali je uputio i neke kritike na račun Simeonea.

"Postoje stvari koje Simeone primjenjuje u igri svoga tima koje se meni ne sviđaju. Međutim, oni su odlična ekipa, koja dobro zatvara prostor pozadi i sjajno prijeti iz kontranapada", kazao je Ronaldo.

On je i prognozirao ishod večerašnjeg duela Zidana i Simeonea. Ronaldo smatra da će Real slaviti sa 2:0, a da će Kristijano Ronaldo barem jednom zatresti mrežu.

Finale lige šampiona između Atletica i Reala igra se večeras na milanskom stadionu San Siro sa početkom u 20:45 sati. Biće to repriza finala iz sezone 2013/14, kada je "kraljevski klub" nakon produžetaka slavio sa 4:1. Poslije 90 minuta rezultat je bio 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije