Fudbal

Ronaldo: Zasluživao sam Zlatnu loptu i prošlih godina

Ronaldo: Zasluživao sam Zlatnu loptu i prošlih godina
Ronaldo: Zasluživao sam Zlatnu loptu i prošlih godina

LISABON - Napadač Real Madrida, Portugalac Kristijano Ronaldo, rekao je za "A bolu" da je i ranijih godina zasluživao da dobije Zlatnu loptu kao najbolji igrač svijeta.

"Ne mogu da kažem da li zaslužujjem Zlatnu loptu ove godine. U vrhu sam već šest godina, a osmu godinu sam u idealnom timu FIFpro. To nije slučajno, pokazuje konstantnost mojih igara", rekao je Ronaldo u intervjuu koji je dao povodom izbora za sportsku ličnost godine u Portugalu.

Ronaldo je rekao da nema namjeru da ode iz madridskog kluba jer se radi o "najboljem klubu na svijetu".

"Ovo je klub koji mi najviše odgovara", rekao je Ronaldo.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice smatra da nije centralna figura u Real Madirdu.

"Svi veliki igrači imaju uticaj na ekipu, oni se prepoznaju po tome što u odlučujućim trenucima mogu da prelome. Lično, ne smatram da nosim ekipu na svojim leđima. Real Madrid je svakako tim koji ne zavisi od jednog igrača. Moj posao je da pomažem, dam ono najbolje što mogu, i zbog toga se osjećam dobro", rekao je Ronaldo.

Portugalski internacionalac je naglasio da je veoma ambiciozan i da uvijek želi više od sebe.

"Obožavam da učim, pokušavam da održim visoki nivo igara. Svake godine sam sve zreliji, i to iskustvo ne pomaže samo meni, već i ekipi", rekao je Ronaldo dodavši da snagu crpi iz porodice.

Ronaldo je naglasio da ga ne brine mnogo "arogantan imidž" koji mu neki zamjeraju.

"Kada bih mislio šta drugi misle o meni, ne bih ni živio. Ne dotiče me šta drugi o meni govore", rekao je Ronaldo.

On je ocijenio da se pojačanje Real Madrida iz Totenhema, Velšanin Geret Bejl, dobro uklopio u ekipu, iako i dalje ima problema zbog nedovoljnog poznavanja jezika.

"Bejl je imao problema jer nije imao predsezonske pripreme, a i pod velikim je pritiskom očekivanja. Tu je takođe i velika poteškoća zbog nepoznavanja španskog jezika. Bez obzira na sve, on je pokazao da je izuzetno koristan igrač koji će nam umnogome pomoći", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je zajedno sa bivšim legendarnim sudijom Pjerluiđi Kolinom bio pozvan na međunarodnu konferenciju o sportu u Dubaiju, gdje je dobio priznanje "Globe soccer", za najboljeg fudbalera svijeta.

Ronaldo je zajedno sa napadačem Barselone Argentincem Lionelom Mesijem i fudbalerom Bajerna Francuzom Frankom Riberijem u trci za ovogodišnju Zlatnu loptu, koja će biti dodijeljena 13. januara u Cirihu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije