Fudbal

Ronaldo poljubio Irinu, preuzeo nagradu i rasplakao se

Ronaldo poljubio Irinu, preuzeo nagradu i rasplakao se
Ronaldo poljubio Irinu, preuzeo nagradu i rasplakao se

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo osvojio je prestižnu nagradu Zlatna lopta, a emocije nije mogao sakriti. Kada je čuo svoje ime, najprije je poljubio djevojku Irinu Shayk, a zatim se uputio ka pozornici.

Ronaldo je na pozornicu izašao savladan emocijama, a odmah mu je prišao i njegov sin. Sjajni portugalski napadač preuzeo je nagradu, a zatim sa suzama u očima zahvalio se svima.

"Nemam riječi da opišem ovaj momenat", kazao je Ronaldo plačući, a suze su potekle i njegovoj majci koja je bila u publici.

"Hvala Realu, mojim saigračima i portugalskoj reprezentaciji", nastavio je Ronaldo plačući te istakao da mu pomaže mnogo ljudi i ne želi nikoga zaboraviti.

Ronaldo je podsjetio i na nedavno preminulog sunarodnjaka Eusebia, koji mu je, kako je rekao, bio velika inspiracija te istakao da mu je žao što on nije tu da s njim podijeli radost.

Nakon što se zahvalio svima, najbolji fudbaler svijeta zagrlio je legendarnog fudbalera Pelea i predsjednika Evropske nogometne unije (UEFA) Michela Platinija.

Sa Ronaldom u kategoriji za najboljeg fudbalera svijeta takmičili su se Argentinac Lionel Messi i Francuz Franck Ribery.

Ovo je drugi put da Cristiano Ronaldo dobija ovu prestižnu nagradu. Prvi put ju je dobio 2008. godine.

Prošle godine Cristiano Ronaldo je postigao 69 pogodaka, praktično sam je odveo Portugal na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U utakmici baraža protiv Švedske je postigao sva četiri pogotka u dvije utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije