Fudbal

Ronaldo ruši Raula

Ronaldo  ruši Raula
Ronaldo ruši Raula

Fudbaleri Real Madrida u 2. kolu Grupe B Lige šampiona gostuju kod Ludogoreca. Ovaj meč će biti idealna prilika za Kristijana Ronalda, napadača "kraljeva", da stigne ili prestigne Raula Gonzalesa Blanka na vrhu liste najboljih strijelaca elitnog takmičenja.

Portugalac je postigao 68 pogodaka u Ligi šampiona igrajući za Mančester junajted i Real Madrid, dok je legendarni Španac karijeru završio sa 71 golom na kontu. S obzirom na to u kakvoj formi igra Ronaldo, rekord Raula bi mogao da bude ugrožen već u ovoj utakmici u Bugarskoj, a samo je pitanje vremena kada će Portugalac sjesti na čelo. Veliku konkurenciju ima u Lionelu Mesiju, fudbaleru Barselone, koji je sinoć trebalo da igra u Parizu protiv PSŽ-a. Argentinac na kontu ima 67 pogodaka i sigurno je da će spomenuti tandem do kraja karijere voditi veliku borbu ko će ostali na prvu mjestu najboljih strijelaca u istoriji Lige šampiona.

Od igrača koji su još aktivni vrlo dobro kotira Didije Drogba, napadač Čelsija, koji je na 10. mjestu sa 44 gola i s obzirom na to da je u poznim igračkim godinama teško može mnogo da napreduje. Drogba je tresao mreže u dresu Marselja, Čelsija i Galatasaraja.

Derbi 2. kola mečeva koji se igraju danas biće odigran u Madridu, gdje će domaći Atletiko u Grupi A dočekati Juventus. "Jorgandžijama" je potrebna pobjeda kojom bi anulirali poraz iz Atine, dok "stara dama" na krilima trijumfa nad Malmeom dolazi na megdan vicešampionu Evrope.

"Potrebna nam je dobra atmosfera na tribinama. Imamo dobru komunikaciju sa navijačima, na prošloj utakmici djelovalo je kao da nas ima milion na terenu. Imamo šansu protiv Juventusa", rekao je trener Atletika Dijego Simeone.

Juventus prethodnih sezona nije imao zapažene rezultate u Evropi, ali se u taboru "crno-bijelih" nadaju da bi ova godina mogla da bude njihova.

"Prethodne tri godine nismo uspijevali da napravimo iskorak u Evropi. Dobro je što smo u prvom kolu zabilježili pobjedu, ali sad nas čeka težak meč u Madridu. Želimo pobjedu, ne samo zbog bodova, već i zbog samopouzdanja", kazao je Klaudio Markizio, fudbaler Juventusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije