Fudbal

Ronaldu 300.000 funti sedmično?

Ronaldu 300.000 funti sedmično?
Ronaldu 300.000 funti sedmično?

Čelnici Mančester junajteda ponudiće Kristijanu Ronaldu 300.000 funti sedmično da se vrati na "Old Traford", prenosi britanski "Express".

Portugalski reprezentativac trenutno u Real Madridu zarađuje 290.000 funti nedjeljno, ali bi možda uz povećanje plate mogao da razmotri odlazak iz Reala. Opšte je poznato koliko Portugalac voli rekorde, ne samo u broju postignutih golova, nego i u zaradama. Minulih dana je postalo kristalno jasno da prvi čovjek Reala Florentino Perez i Ronaldo sve teže pronalaze zajedničko mišljenje, pa svjetski mediji sve češće spekulišu o odlasku Portugalca.

Sljedeća destinacija mogla bi donekle da ostane misterija, iako je Ronaldo u nekoliko navrata rekao da bi se rado vratio u Junajted, za koji je igrao od 2003. do 2009. godine i postigao 84 gola na 196 utakmica. Ali, pored "đavola" kandidaturu su istakli Čelsi, Pari Sen Žermen i Bajern Minhen.

Iz Junajteda stiže i izjava menadžera Luisa van Gala koji je rekao da je Danija Velbeka prodao Arsenalu iz razloga što smatra da mladi napadač nije dovoljno dobar da igra na "Old Trafordu".

"On je tri sezone u prvom timu, ali nije postigao dovoljno golova, kao Robin van Persi i Vejn Runi. Nije bio dovoljno dobar za Junajted. To je razlog, kao i Radamel Falkao, ali i da omogućimo mladim igračima da se nametnu. To je politika, zato sam ovdje", rekao je Van Gal.

Njegovu odluku da proda igrača velikom rivalu kritikovali su Rio Ferdinand, Geri Nevil i Pol Skols. Čini se da su bili u pravu, jer je Velbek postigao oba gola za Engelsku u trijumfu protiv Švajcarske (2:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije