Fudbal

Rumenige: Nismo tu da se mazimo s rivalima

Rumenige: Nismo tu da se mazimo s rivalima
Rumenige: Nismo tu da se mazimo s rivalima

MINHEN - Izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da je tom klubu dosta medijskog rata s rivalom, Borusijom iz Dortmunda, kao i da više neće pokušavati da održi dobre odnose s "milionerima".

"Nas više ne zanimaju nikakvi 'mirovni razgovori' i nećemo se baviti zajedničkim sastancima i večerama. To znači da nećemo imati ni tradicionalne večere dan uoči međusobnih mečeva. To je poštenije nego da se pravimo kako se poštujemo. Ako to znači da imamo hladne odnose s Dortmundom, neka bude. U prošlosti smo imali slične situacije s Kelnom i Verderom. Nismo ovdje da bismo mazili jedni druge", oštro je poručio Rumenige u izjavi za "Bild".

Prepucavanje dva kluba traje već mjesecima, a nedavno je direktor "milionera" Hans-Joakim Vacke rekao da Bajern nije odigrao veliku ulogu u ponovnom jačanju kluba iz Dortmunda, iako su Bavarci svojevremeno pozajmili dva miliona evra, kada je Borusija bila u krizi.

Vacke je kritikovao Bajern jer je Borusija morala da vrati tu pozajmicu uz kamatu od osam posto. Prvi čovjek Borusije kritikovao je i doskorašnjeg predsjednika Bajerna Ulija Henesa, koji je nedavno osuđen na zatvorsku kaznu zbog utaje poreza.

Ekipe Bajerna i Borusije sastaće se 17. maja u finalu njemačkog kupa u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije