Fudbal

Runi se u Švedskoj oprašta od Junajteda?

Runi se u Švedskoj oprašta od Junajteda?
Runi se u Švedskoj oprašta od Junajteda?

Kapiten Mančester Junajteda Vejn Runi mogao bi u finalu Lige Evrope da odigra posljednju utakmicu za 'Crvene đavole'.

Junajted igra u srijedu od 20.45 u predgrađu Stokholma Solni protiv Ajaksa, u borbi za trofej drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, ali i plasman u Ligu šampiona.

Najbolji strijelac u istoriji Junajteda će najvjerovatnije utakmicu početi na klupi, na šta se ove sezone navikao, pošto je izgubio mjesto u prvom timu kod trenera Žozea Murinja. 

Runi je za 13 godina na Old Trafordu osvojio brojne trofeje, ali bi na kraju sezone mogao da napusti klub, iako mu ugovor ističe za dvije godine. Prethodnih mjeseci mediji su spekulisali o njegovom povratku u Everton, kao i o odlasku u SAD ili Kinu. 

Murinjo je prošle nedjelje, u posljednjoj utakmici u Premijer ligi protiv Kristal Palasa, koja je bila bez takmičarskog značaja, odmarao startere, a Runi je bio jedan od rijetkih starijih igrača u ekipi za duel. 

Kada je u završnici utakmice izlazio igre, Runi je aplaudirao navijačima na sve četiri tribine stadiona i pognute glave napustio teren. 

On je sa 253 gola najbolji strijelac Mančester Junajteda, a sa 53 pogotka najbolji je strijelac reprezentacije Engleske. Pet puta je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, tri Liga kupa, FA kup, Ligu šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo i četiri Komjuniti Šilda. 

Vaza je na konferenciji za novinare uoči polufinalne utakmice Lige Evrope protiv Selte rekao da mu je prioritet da igra fudbal. Upitan da li misli na fudbal u Mančesteru, Runi je odgovorio: "Naravno". 

Murinjo je rekao da neće prodati Runija protiv njegove volje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije