Fudbal

Šaćiri pred meč sa Srbijom: Ne plašimo se, možemo svakog da pobijedimo

Šaćiri pred meč sa Srbijom: Ne plašimo se, možemo svakog da pobijedimo
Foto: Instagram | Šaćiri pred meč sa Srbijom: Ne plašimo se, možemo svakog da pobijedimo

Švajcarski fudbalski reprezentativac Džerdan Šaćiri poručio da javnost mora više da je respektuje njegovu selekciju i da se ne plaši predstojećeg duela sa Srbijom na Mundijalu u Rusiji.

"Mislim da nije preveliki pritisak na nama. Nikoga se ne plašimo, imamo kvalitet svakoga da pobijedimo. Znamo naše sposobnosti, imamo odlične igrače koji igraju u najjačim ligama godinama. Protiv Španije (prijateljska utakmica prim. aut) i Brazila pokazali smo koliko možemo. Sada je fokus na Srbiji i vjerujemo u pozitivan rezultat", rekao je Šaćiri, a prenose lokalni mediji.

Šaćiri, rođen u Gnjilanu na Kosmetu pre 26 godina, smatra da Švajcarska može da odigra i bolje nego u remiju protiv Brazila (1:1).

"Naš cilj je da pobijedimo svakog, čak i Brazil. Remi je pravedan rezultat i dobar za nas, ali sada nam preostaju dvije teške utakmice. Optimisti smo, uz istu partiju protiv Srbije i Kostarike možemo do nokaut faze".

Fudbaler engleskog Stouka pozvao je sve da više cijene švajcarsku selekciju jer osjeća da nije dovoljno poštovana.

"Nadam se da će ljudi sada početi da nas shvatalju ozbiljnije. Osjećam da postoji nedostatak priznanja i to je šteta. Bili smo odlični protiv Brazila, a prije toga izgubili samo jednom", zaključio je bivši fudbalera Intera i minhenskog Bajerna.

Utakmica između reprezentacija Srbije i Švajcarske igra se u petak u Kalinjingradu od 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije