Fudbal

Samo Gibraltar i Andora gori od "orlova"

Samo Gibraltar i Andora gori od "orlova"
Samo Gibraltar i Andora gori od "orlova"

Samo reprezentacije Gibraltara i Andore imaju manje bodova od fudbalske selekcije Srbije, koja je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj doživjela još jedan poraz i to od Portugala (1:2).

"Orlovi" nakon četiri kola imaju samo jedan bod i sa Jermenijom dijele posljednju poziciju u Grupi I. Osim ove dvije selekciije, još njih šest ima po jedan osvojena bod, a samo pomenuti Gibraltar i Andora nemaju niti jedan bod. Koliko je Srbija loša u ovim kvalifikacijama najbolje govori to da Farska Ostrva imaju tri boda, dok Estonija ima bod više. Iako se nalaze u ponoru, u taboru Srbije i dalje vjeruju da mogu da se plasiraju na završni turnir. Samo teorija ostala je uz Srbiju, pošto četiri kola do kraja za trećim mjestom koje vodi u baraž zaostaju šest bodova. Do kraja imaju da gostuju Danskoj i Albaniji, dok će dočekati Jermeniju i Portugal u posljednjem kolu. Četa Radovana Ćurčića će morati da pobijedi bar u tri utakmice kako bi mogla da se nada trećem mjestu.

"Moraćemo negde da napravimo brejk. Cilj mora da nam bude devet bodova iz preostale četiri utakmice, to je minimum koji bi nam dao nadu da možemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu", rekao je kapiten Srbije Branislav Ivanović, koji je zatim dodao:

"Neke stvari moramo mnogo bolje. Sada nas čeka teška utakmica protiv Danske, u nezgodnoj smo situaciji, ali taj duel je za nas finale, doduše kao što je bila i ova s Portugalom, ali definitivno je da nam je susret s Danskom poslednja šansa."

Kristijano Ronaldo, reprezentativac Portugala i zvanično najbolji igrač na svijetu, na "Lužu" možda nije bio najvažniji faktor pobjede svoje selekcije, ali je stvarao velike probleme gostima.

"Važna pobjeda za tim protiv Srbije. Jedan smo korak bliži Evropskom prvenstvu", napisao je Portugalac na društvenoj mreži Twitter.

Portugalci su ovim trijumfom izbili na prvo mjesto i imaju devet bodova, dva više od Danske i Albanije. Strijelci u pobjedi nad Srbijom bili su Rikardo Karvaljo i Fabio Koentrao, dok je jedini pogodak "orlova" djelo Nemanje Matića. Vezista Čelsija postigao je evrogol i to makazicama.

U drugom meču ove grupe Albanija je nakon preokreta savladala Jermeniju 2:1 i tako potvrdila dobru igru u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Incidenti

Navijači reprezentacije Albanije međusobno su se potukli u Elbasanu uoči utakmice protiv Jermenije. U incidentu su povrijeđena četvorica navijača, a napeto je bilo i na tribinama. List "Dita" navodi da je do incidenta došlo na kružnom toku "1. maj" i da su u sukobu između navijačkih grupa "Plisat" i "Mitrovica" korištene metalne šipke i flaše dok policija nije uspostavila red.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije