Fudbal

Santoš: Grčka igra bolje kada je u teškoj situaciji

Santoš: Grčka igra bolje kada je u teškoj situaciji
Santoš: Grčka igra bolje kada je u teškoj situaciji

VROCLAV - Selektor reprezentacije Grčke Fernando Santoš rekao je da njegovi fudbaleri igraju bolje kada su u teškoj situaciji, ali vjeruje da za to neće biti potrebe na sutrašnjem meču protiv Češke u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope.

Grci su u startnom duelu protiv Poljaka u Varšavi za malo ispustili pobjedu, iako su u drugi dio ušli sa desetoricom (1:1), dok je Češka u Vroclavu doživjela debakl od sjajne Rusije (4:1).

"Moj tim posjeduje kvalitet da pruži najbolje i najviše kada je u teškoj situaciji. Taj kvalitet se bazira na veoma dobroj atmosferi u ekipi. Čestitam igračima na tome, oni su kao porodica, a moj cilj je da ih podržim i usmjerim kako da ostvare dobar rezultat", rekao je Santoš, koji je na klupi naslijedio legendarnog Nijemca Ota Rehagela nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Portugalski stručnjak je dodao da je dobar rezultat na startu šampionata učvrstio samopouzdanje grčkih igrača.

"Mi ćemo se fokusirati na naš kvalitet, na dobre stvari koje smo ispoljili u drugom poluvremenu protiv Poljske. Međutim, ne zavaravamo se; Češka je veoma dobar tim, bez obzira na ubjedljiv poraz od Rusije. Taj poraz ne mijenja moje mišljenje da su jak, kompaktan sastav sa veoma brzim igračima", kazao je Santoš, ocijenivši da su Česi prvih 20 minuta dominirali protiv Rusa.

"Za sada je Rusija vodi u grupi, ali nije trenutak za spekulacije ko bi mogao da bude drugoplasirani. Nas to ne interesuje, ciljamo prvo mjesto", poručio je Santoš.

Utakmica drugog kola A grupe između Grčke i Češke na programu je sutra od 18 sati u Vroclavu, dok se od 20.45 u Varšavi sastaju Poljska i Rusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije